NOR CURIER 930X122

primaria pitesti

PITEŞTIUL, ABANDONAT ÎN „JUNGLĂ”

Piteștiul, abandonat în „junglă”. În fiecare perioadă a anului, Piteștiul se confruntă cu câte o mare problemă. Fie străzile înzăpezite (detalii, AICI), fie inundate din cauza canalizării care nu mai face față (subiectul pe larg, AICI), fie, ca acum, odată cu venirea sezonului cald, vegetația neîngrijită și lăsată să crească în exces.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Copaci netoaletaţi, bălării, iarbă crescută ca în pădure în jurul blocurilor, toate dau un aspect neplăcut oraşului. Ca să nu mai pomenim de pericolul reprezentat de căpușe!

Pe Calea Craiovei, pe Calea București, pe bulevardul Petrochimiștilor, pe Calea Bascovului și în multe, în foarte multe alte zone ale Piteștiului este dezastru (și) din acest punct de vedere.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

În oricare oraș civilizat al Europei, vegetația de pe domeniul public este atent îngrijită. Nu și în România. Nu și în Pitești.

„Spațiile verzi au avut un rol important de-a lungul timpului, reușind să transmită o multitudine de stări prin texturi, reflexii și culori. Prieteni ai naturii, piteștenii manifestă o grijă aparte pentru protejarea mediului, pentru zonele verzi, pentru pădurile și parcurile naturale, pentru dezvoltarea în viitor a acestora.”, scrie pe site-ul Salpitflor Green, societatea municipalității Pitești care ar trebui să se ocupe de spațiile verzi din oraș.

Una scrie în prezentare, alta este realitatea din teren! Primăria Pitești este depășită și la acest capitol. Complet! Directorului general al Salpitflor, Georgel-Daniel Dumitrache, îi place în ce hal arată Piteștiul din punct de vedere al spațiilor verzi? Pentru ce îi plătesc piteștenii salariul, lui și subordonaților săi? Primarul Cornel Ionică nu vede? Care primar responsabil și bun gospodar își abandonează orașul în „junglă”?

La fel de adevărat este că, la blocuri, nici cetățenii nu mai pun osul la treabă, ca altădată, preferând să se scobească în nas în timp ce-i „acoperă” iarba și gardul viu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90