930×122 CAPRA 5

cale ferată

(VIDEO) UPDATE: POLIȚIA RUTIERĂ, ACȚIUNE ÎN FORȚĂ ÎN PITEȘTI

UPDATE: Poliția Rutieră, acțiune în forță în Pitești. Activitatea de astăzi a avut scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente, precizează Poliția Argeș.

Citiți și: Adolescent atacat în magazin! A intervenit Poliția

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii argeşeni în intervalul 7 – 10, au fost date 39 de amenzi, în valoare de 14350 de lei. A fost reţinut şi un permis de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile. Acțiunile vor continua și astăzi.

Poliția amintește că sancţiunea prevăzută de OUG 195/2002R – Codul Rutier pentru nerespectarea obligaţiilor la trecerile la nivel cu calea ferată este amenda de la 9 la 20 de puncte amendă, adică 1.305 la 2.900 de lei cu măsuri complementare, astfel:

Citiți și: Puști de 17 ani, „vizitat” de criminaliști după ce a contactat o fată de 14 ani

-dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevazută cu indicator de oprire (crucea Sfântului Andrei, la care conducătorul auto trebuie să oprească pentru a se asigura), măsura complementară este de 6 puncte penalizare (la 15 puncte penalizare cumulate în 6 luni, se suspendă dreptul de a conduce);

-dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevazută cu bariere sau sisteme de avertizare acustico-luminoase, măsura complementară care se va aplica este suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Poliţiştii care au acţionat în Mioveni au amendat cu 1.305 lei un bărbat de 26 de ani, din Mărăcineni, care nu a respectat obligaţia de a se asigura la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, în timp ce utiliza telefonul mobil.

De asemenea, i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile.

La această oră, polițiști de la Rutieră, Transporturi și Ordine Publică efectuează o acțiune la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Găvenii din Pitești, trecere semnalizată prin „crucea Sfântului Andrei”.

Polițiștii verifică dacă șoferii respectă regulile la trecerea la nivel cu calea ferată.

Imagini de la fața locului și amănunte despre acțiune, în materialul video următor:

Acțiunea se desfășoară pe parcursul zilei de astăzi la treceri la nivel cu calea ferată din toată țara.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90