930×122 CAPRA 5

arie naturală protejată

(VIDEO) UPDATE: TRIVALEA PLÂNGERII. UN PARC DEVENIT RUINĂ

UPDATE: Primăria Pitești a reacționat în urma articolului nostru: „Primăria municipiului Pitești a luat act de aceste sesizări și a dispus măsuri pentru intrarea în normalitate.

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Frecvența de patrulare a polițiștilor locali va crește (n.r. – AICI, subiectul pe larg), iar ADP Pitești și SC Salpitflor SA vor interveni pentru lucrări de reparații.

Avem rugămintea față de cetățeni să dea dovadă de spirit civic, să păstreze curățenia și să nu distrugă bunurile publice”.

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

Parcul din pădurea Trivale se degradează pe zi ce trece.

Priveliștea este dezolantă: rădăcinile copacilor au „spart” aleile; cişmeaua cu apă potabilă este înconjurată de mizerii; desene fără sens urâţesc ziduri; scările de la Grotă stau să se dărâme; lângă locul de joacă au căzut pietre din zidul de sprijin;

treptele de acces în pădure sunt în ruină şi par să nu ducă nicăieri; mobilierul urban este degradat (coşuri de gunoi și bănci deteriorate, lămpi de iluminat public lipsă sau sparte);

pistele pentru bicicliști desenate pe aleea centrală (strada Trivale) abia se mai văd; lângă bănci şi în faţa acestora sunt coji de seminţe, dar nimeni nu este amendat; crengi din copaci stau să cadă sau au căzut deja în canalul colector din parc etc.

Autoritățile nu fac nimic nici pentru salvarea parcului (după cum puteți vedea în imagini), dar nici pentru salvarea pădurii. Primăria Pitești, vă reamintim, se opune cu vehemență declarării pădurii Trivale ca arie naturală protejată de interes național (AICI, imagini și subiectul pe larg).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3