930×122 CAPRA 5

case

VREI SĂ-ȚI FACI O CASĂ? TREBUIE SĂ-ȚI ANGAJEZI DIRIGINTE DE ȘANTIER

Cine vrea să-şi construiască în regie proprie o locuinţă, fie la oraș, fie la ţară, este obligat de lege să angajeze un inginer sau un subinginer autorizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Citiți și: Interzis pentru toți proprietarii!

Până la sfârşitul lunii august a acestui an angajarea unui diriginte de şantier era obligatorie doar pentru lucrările mai complexe, dar în prezent, printr-o modificare a legii, obligaţia le revine şi micilor investitori care îşi construiesc doar o casă.

Pentru o lucrare relativ simplă, așa cum este construirea unei case (eventual, cu un etaj), onorariul dirigintelui de şantier poate porni de la 1.500-2.000 de lei, dar poate fi calculat şi în funcţie de fazele construcţiei. În acest caz dirigintele poate percepe 100 de euro per vizită sau 200 de euro per faza determinantă.

Citiți și: Pitești. Nereguli pe șantier! Două firme au fost amendate

Persoanele care nu vor angaja un diriginte de şantier pentru a verifica execuţia lucrărilor riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3