New Profesional Consult 930 x 122

smurd

ZECI DE INTERVENȚII ALE SMURD ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Un incendiu și zeci de intervenții ale echipajelor SMURD. Așa arată un dintre zilele relativ ușoare la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş.

Citiți și: Ce spune Poliția despre administratorul de 30 de ani rănit grav

Una dinte intervențiile ultimelor 24 de ore este cea a unui echipaj SMURD de prim ajutor calificat trimis în Bascov pentru o femeie cu vârsta de 27 de ani, care a suferit arsuri la nivelul feței în urma contactului cu substanțe pentru desfundarea canalizării. Pacienta a primit îngrijiri medicale, după care a fost transportată la spital pentru mai multe investigații.

 

Citiți și: Accident pe Autostrada A1! Trei mașini s-au lovit

Aproape simultan, un accident rutier produs între un autobuz și un autoturism în localitatea Stâlpeni, comuna Rădești a necesitat intervenție. Pompierii din cadrul Detașamentului Mioveni cu două ambulanțe SMURD, o autospecială destinată descarcerării și un echipaj de terapie intensivă mobilă au ajuns la locul accidentului, iar în sprijin a sosit și un echipaj al serviciului de ambulanță județean. Accidentul s-a soldat cu șapte victime dintre care doar șase au necesitat îngrijiri medicale și au suferit traumatisme la nivelul membrelor inferioare și la nivelul capului. Pacienții au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la spital pentru mai multe investigații.

 

Câteva minute mai târziu,  pompierii piteșteni au acționat cu o autospecială de intervenție și o autospecială cu modul de descarcerare în municipiul Pitești, strada Calea Craiovei la un accident rutier produs între două autoturisme. În urma evenimentului nimeni nu a fost rănit, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, militarii asigurând astfel măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la fața locului.

De asemenea, echipajele SMURD au gestionat în teritoriu 32 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar în cinci situații intervenția a fost asigurată de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Foto descriptiv: IGSU

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90