New Profesional Consult 930 x 122

andrei

ZIUA SFÂNTULUI ANDREI, ZIUA LUPULUI. CE SĂ FACI ŞI CE SĂ NU FACI ASTĂZI

Astăzi este o zi mare pentru credincioşii ortodocşi, fiind sărbătorit Sfântul Apostol Andrei, considerat Ocrotitorul României sau Patronul spiritual al românilor.

Citiți și: Îngrijorător în Carpații Meridionali! Specialiștii confirmă o nouă „specie” de prădător

Sfântul Andrei este cel care a adus şi a promovat religia creştină şi învăţăturile lui Iisus în zona ţării noastre. Ziua lui de celebrare a înlocuit o importantă divinitate precreştină, personificarea lupului, ziua de Sfântul Andrei (30 noiembrie) fiind cunoscută şi sub numele de Ziua Lupului.

Noaptea Sfântului Andrei este considerată a fi una magică, în care animalele (lupii în special) capătă puteri neobişnuite, ritualurile de dragoste au sorţi de izbândă şi, foarte important, strigoii, vârcolacii şi sufletele rătăcite umblă prin lume.

Citiți și: ARGEȘEAN SPERIAT DE O HAITĂ DE LUPI ÎN DRUMUL CĂTRE FETIȚA LUI, SALVAT DE JANDARMI

Superstiţiile din bătrâni susţin că pentru a te proteja împotriva lupilor şi să nu-i aduci în apropierea casei şi gospodăriei e bine să nu îţi piepteni părul, să nu torci, să nu faci curat în casă şi grajd şi să nu dai gunoiul afară. De asemenea, este bine să nu se dea bani cu împrumut. Oamenii mănâncă usturoi în această seară şi tot cu usturoi se ung pe corp sau numai pe frunte, piept, spate şi încheieturile trupului. Și uşile şi ferestrele se ung cu usturoi şi se atârnă pe ele şiruri de usturoi. Mai mult, pentru protecţie se lasă candela aprinsă.

Pe de altă parte, fetele cred că în noaptea de Sfântul Andrei îşi pot vedea ursitul. (Foto: realitatea.net)

555 X 222 CAPRA
HerasMed (570 x 90 px)