930×122 CAPRA 5

bătăuşi

PROFESORII BĂTĂUŞI VOR FI SANCŢIONAŢI

Profesorii bătăuşi vor plăti pentru faptele lor, a declarat astăzi inspectorul şcolar general al județului Argeș, Dumitru Tudosoiu.
Atât dascălul de la Şcoala Gimnazială din orașul Costeşti care i-a aplicat o corecţie unui elev chiar în şcoală, de faţă cu alţi copii şi angajaţi ai unităţii de învâţământ, lovindu-l cu pumnii în abdomen şi cu capul în gură, cât şi învăţătoarea din comuna Călineşti care a snopit în bătaie un elev pentru că nu a ştiut să rezolve un exerciţiu vor fi sancţionati conform  prevederilor din legea Educaţiei Naţionale.    
În urma Consililului de Administraţie, propunerea de sancţionare pentru cele două cadre didactice a fost diminuarea salariului de bază cumulat cu până la 15% pe o perioadă de 6 luni.
„Prima sancţiune în urma unei abateri este observaţia scrisă, a doua avertismentul, a treia diminuarea salariului, a patra suspendarea pe o perioadă de până la 3 ani a dreptului la un concurs pentru ocuparea unei funcţii didactice sau de conducere și urmează destituirea din funcţia de conducere în cazul unui director şi desfacerea disciplinară a contractului de muncă. Inspectoratul Şcolar nu se poate amesteca în activitatea Comisiei  de Disciplină pe școală. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ei de au clacat şi au ajuns la măsuri de acest gen.”, a spus Tudosoiu.
Cei doi profesori nu au contestat decizia până acum. Ambii sunt la prima abatere. Profesorii respectivi vor fi însoţiti de directori la următoarele ore.
 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90