- Publicat de: admin
- 24-01-2016, ora 12:30
- Sănătate
GUMA DE MESTECAT, PERICOL PENTRU SĂNĂTATE
Covrigii consumaţi des predispun la obezitate şi diabet, guma de mestecat favorizează gastrita, iar cafeaua fără cofeină atacă inima mai mult decât cafeaua normală.
Citiți și: Ce alimente rămân cu prețuri „înghețate” până în 2025!Guma de mestecat stimulează în exces sucurile gastrice necesare digestiei. ,,Stomacul roade în gol şi astfel apare, printre altele, gastrita. Riscul mare este ca guma să fie aspirată pe trahee şi să ajungă în plămâni, obturând căile respiratorii.”, precizează medicul de familie Călin Ciubotaru.
Medicii recomandă să consumaţi covrigi extrem de rar, iar atunci când o faceți să nu fie foarte calzi. Un covrig are între 250 şi 300 de calorii şi mai mult de 50 de grame de carbohidraţi.
Citiți și: Alertă! Aliment cumpărat de toată lumea de Crăciun, cel mai nociv de pe piață!Batoanele “Fitness” sunt promovate drept alimente bune pentru siluetă, fiindcă au mai puţin de 100 de calorii. Este, însă, o capcană, pentru că ele provin în principal din zahăr. „În compoziţia lor predomină zahărul, nu cerealele integrale, aşa cum lasă eticheta să se înţeleagă!”, avertizează nutriţionistul Corina Zugravu.
Câteva ceşti cu cafea decofeinizată echivalează cu o ceaşcă cu cafea normală din punct de vedere al conţinutului de cofeină. În procesul decofeinizării se utilizează constant solvenţi, care sunt substanţe cancerigene. Mai mult, cafeaua decofeinizată este obţinută din culturi mai slabe calitativ (cafea Robusta), care au boabe mai grase şi care pot creşte colesterolul rău.
Studiile făcute de americani şi britanici pe loturi de voluntari au demonstrat că cei care beau zilnic o ceaşcă cu cafea decofeinizată au un nivel al colesterolului mai mare decât cei care beau cafea normală sau care nu beau deloc. (Sursă: www.doctorulzilei.ro, foto: onlinereport.ro)