Eurial 930 x 122

dacia

DACIA PREZINTĂ O NOUĂ VERSIUNE DUSTER

Dacia prezintă la Salonul Auto de la Frankfurt 2015 o nouă versiune Duster 2016, dar şi noile cutii de viteze manuale automatice.

Citiți și: Dacia Duster 3 tunată de germanii de la Carpoint, gata de lansare

Prima transmisie manuală automatizată din oferta Dacia vine cu motor de 90 CP şi cu Start-Stop. Noua Dacia Duster va fi disponibilă în noi nuanţe ale caroseriei şi va avea ornamente interioare noi, mai multe dotări, tapiţerii noi, un nou model de jante din aliaj şi sistemul multimedia MEDIA-NAV Evolution, cu tot cu o cameră de marşarier.

De asemenea, Dacia va comercializa pe anumite piețe şi o serie limitată „Urban Explorer” a lui Duster.

Citiți și: Dacia Duster, ce surpriză!

Pentru prima dată, Dacia va introduce o cutie de viteze robotizată (automatică), denumită Easy-R. Aceasta este disponibilă pe motorizarea TCe 90 CP, este asociată cu sistemul Stop&Start şi dispune de 5 trepte.

Cutia Easy-R va fi disponibilă în lunile următoare pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero şi Sandero Stepway. Ea dispune de un sistem de acţionare electromagnetic (pilotat de un calculator), care asigură debreierea, schimbarea vitezelor şi acţionarea ambreiajului în locul şoferului, și de două moduri de funcționare: drive și manual (selectare prin impuls).

Același subiect este tratat și în articolul următor: http://epitesti.ro/caleidoscop/auto/premiera-transmisie-automata-pentru-dacia/. (Foto: Arhivă)

555×222  MAIA
eurial 570×90