New Profesional Consult 930 x 122

filarmonica

PITEȘTI: CONCERT „ȘEHEREZADA”

Filarmonica Piteşti va organiza joi, 14 aprilie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un nou concert simfonic extraordinar. În program, Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov şi Suita simfonică „Şeherezada” de Nikolai Rimsky-Korsakov. Dirijor, Alexandru Iosub, solist, pianistul Daniel Goiţi.

Citiți și: Pitești: Tânăr surprins în timp ce executa manevre periculoase în trafic

Născut în Piatra Neamţ, dirijorul Alexandru Iosub a urmat Şcoala de muzică din localitatea natală, Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. A fost violonist la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău. A desluşit tainele dirijatului cu maeştrii C. Calistru, G. Vintilă şi Constantin Bugeanu. A fost dirijor la Teatrul Liric din Craiova şi este de peste 20 de ani dirijor la Filarmonica „Oltenia” şi colaborator permanent al Teatrului Liric din Craiova (actualmente Opera Română Craiova). A colaborat cu filarmonicile din Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Craiova, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea și Sibiu, cu Teatrul Muzical Galaţi și Teatrul Naţional de Operetă din Capitală. A dirijat peste o mie de spectacole lirice de operă, operetă și balet și mai bine de 500 de concerte simfonice, de muzică de cameră, educative sau de divertisment. A mai condus orchestra Filarmonicii Piteşti în 2012 şi 2014.

Absolvent al Conservatorului „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, pianistul Daniel Goiţi s-a perfecţionat în Berlin. Câştigător al mai multor premii naţionale şi internaţionale, a concertat şi a susţinut recitaluri în SUA, Germania, Japonia, Marea Britanie, Franţa, Israel, Grecia și Ungaria. A susţinut cursuri de master în SUA şi a fost în jurii naţionale şi internaţionale la concursurile de pian din România şi Republica Moldova. Se va afla în premieră la Filarmonica Piteşti.

Citiți și: Poliție în Pitești, pe autostradă și un drum național! Ce se întâmplă

Eurial 555 x222
570×90 MAIA