NOR CURIER 930X122

centru de carantină

(VIDEO) UPDATE: REVOLTĂ ÎN NUCȘOARA ÎMPOTRIVA CENTRELOR DE CARANTINĂ CORONAVIRUS

(UPDATE ORA 15) Prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a autorizat trimiterea de jandarmi în zonă. „Am avut informația că în zona respectivă se adună grupuri de persoane și am luat măsurile necesare pentru a ne asigura că lucrurile decurg normal, fără incidente. IPJ (n.r. – Poliția) și IJJ (n.r. – Jandarmeria) acționează în asemenea situații conform prevederilor legale”, explică prefectul. 

Citiți și: Argeș. Incendiu puternic! O locuință s-a făcut scrum!

Locuitori ai Nucșoarei au ieșit astăzi în stradă. Oamenii se declară împotriva amenajării în comuna lor a unui număr de două centre de carantină pentru cazarea de persoane care se întorc în România din zonele din Italia afectate de infecțiile cu noul coronavirus și care vor intra în carantină pentru a le fi monitorizată starea de sănătate.

Primarul comunei Nucșoara, Ion Cojocaru, declară:

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Și viceprimarul comunei, Ion Berevoianu, afirmă că locurile alese pentru instituirea de centre de carantină nu sunt potrivite:

„Bineînțeles că ne e teamă, cum să nu ne fie teamă? Avem copii, avem nepoți… Vă dați seama că e pericol, mai ales că avem probleme de sănătate”, spune o localnică:

Amintim că în contextul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în diverse țări ale lumii, mai ales în Italia, autoritățile județene au stabilit primele două centre de carantină în Argeș.

Ambele sunt situate în comuna montană Nucșoara: unul în incinta Centrului de agrement (potrivit prefectului Emanuel Soare, are 10 locuri) și un altul în cabana de vânătoare Bahna (7 locuri, conform sursei citate), cabană care aparține Direcției Silvice Argeș.

Instituirea celor două centre de carantină este o măsură luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În cele două centre ar urma să fie cazate persoane care se întorc în România din zonele din Italia afectate de infecțiile cu noul coronavirus și care vor intra în carantină pentru a le fi monitorizată starea de sănătate.

Autoritățile județene caută și alte locuri în Argeș care ar putea fi transformate în centre de carantină: „În perioada următoare va fi extinsă capacitatea prin identificarea de noi locații”, preciza ieri prefectul.

Instituirea carantinei se stabilește pentru persoanele care sosesc în România din Italia din cele 11 comune afectate (Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano), iar în ceea ce privește izolarea la domiciliu măsura li se aplică persoanelor care sosesc în România din regiunile Lombardia și Veneto (situate în afara zonelor în care s-a instituit carantina).

“Persoanele care vin din China și din cele 11 localități afectate din Italia intră în carantină în județele de graniță. Astfel, nu vor ajunge imediat la noi în județ. Doar în situația în care capacitatea acestora va fi depășită, vor fi luate măsuri suplimentare”, informa tot ieri Sorina Honțaru, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș. (AICI, amănunte despre instituirea în județul Argeș, în comuna Nucșoara, a celor două centre de carantină).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3