NOR CURIER 930X122

firme inchise in arges

CUM A AFECTAT PANDEMIA FIRMELE DIN ARGEŞ / CÂTE S-AU ÎNCHIS

Mulţi argeşeni sunt îngrijoraţi de situaţia economică a judeţului pe fondul crizei sanitare. Se închid firme, sunt concediaţi oameni, domină o incertitudine în stradă, asta e clar. Dar faptul că vedem vitrine goale cu spaţii scoase la închiriat sau salariaţi trimişi în şomaj nu dovedeşte că trăim încă o criză, cum am fi tentaţi să afirmăm.

Citiți și: Noi tarife! Cât vor plăti oamenii pentru aceste servicii

Ne-am interesat despre situaţia firmelor din Argeş şi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii aprilie, aveam următoare situaţie: 435 de firme radiate, 242 dizolvate şi 106 suspendate.

Citiți și: Noi reguli la Registrul Comerțului

Comparativ, în primele patru luni ale anului trecut fuseseră radiate 1989 de firme, 279 dizolvate, 162 suspendate. Pe toate segmentele, anul acesta stăm deocamdată mai bine.

Credem că principalul factor care determină o nesiguranţă este impredictibilitatea. Am auzit la întâlniri de afaceri de „n” ori acest termen, iar antreprenorii susţin că, de fapt, aici e cheia în ceea ce priveşte încurajarea investiţiilor. Sau, mai bine zis, descurajarea.

Uşor-uşor, se vor relua activităţile în toate domeniile, însă impredictibilitatea rămâne o constantă în economia românească, iar oamenii de afaceri de asta se tem.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90