NOR CURIER 930X122

alcool

Cât putem bea fără să ne îmbolnăvim

Cât putem bea fără să ne îmbolnăvim

Citiți și: Ce se întâmplă cu permisul dacă ați fost prins băut sau drogat la volan

Dr. Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă la Spitalul Județean de Urgență Galați, susține că alcoolul chiar și în cantitate mică este dăunător pentru organism, conform Adevărul.ro.

Medicul Alexandru Nechifor este prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, medic specialist medicină internă și atestat în adictologie în Bordeaux- Franța.

Citiți și: Cât de rapid se elimină alcoolul din organism? La câte ore poți conduce

Dr. Nechifor face referire la cele mai ample studii privind alcoolul și efectele asupra sănătății creierului.

Studiile respective au inclus 25.378 de participanți și au demonstrat faptul că orice cantitate de alcool consumată este corelată cu afectarea sănătății creierului.

Astfel, consumul de alcool apariția unor afecțiuni precum demența, accidentul vascular cerebral, steatoza hepatică, pancreatita și altele, avertizează medicul.

Alte boli de care alcoolul poate fi responsabil sunt hepatita, ciroza, ulcerul gastric, sindromul de anxietate, sindromul depresiv, hipertensiunea arterială, infarctul miocardic, cancerul de esofag, cancerul de colon, cancerul de rect, cancer hepatic, cancerul mamar.

Dacă totuși alegem să consumăm alcool, atunci ideal este ca această cantitate să fie cât mai mică cu putință, să nu se facă pe „stomacul gol”, și să fie urmată de hidratare corespunzătoare cu apă.

Foto principală: Arhivă/Descriptiv

Foto interior: Adevărul.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90