Eurial 930 x 122

atelier

Exclusiv/Special. Absolvent de „Brătianu”, ocupație la care nu se aștepta nimeni!

Exclusiv/Special. Pitești: Absolvent de „Brătianu”, afacere la care nu se aștepta nimeni!

Citiți și: Pitești. Alertă gravă în Nord: Fum gros, persoane în pericol!

În vârstă de 33 de ani, piteșteanul Traian Neacșu pare să fi găsit cheia succesului și a fericirii.

Cel puțin pentru viața pe care el și-o dorește: o viață liniștită.

Citiți și: Veste proastă! Situație neașteptată pe Autostrada Pitești – Sibiu!

Absolvent de „Brătianu”, tânăr de succes!

Este absolvent al Colegiului Național „Ion C. Brătianu” din Pitești. Apoi, a urmat cursurile Universității de Stat din municipiu, la specializarea Inginerie Auto.

A lucrat în producție publicitară și fiecare an de studiu și de muncă l-a mai învățat pe Traian câte ceva.

Pandemia i-a schimbat viața

În plină pandemia de COVID-19, viața i-a dat o lecție și a trebuit să învețe să o ia de la capăt.

Ne mai dezvăluie și că a fost confirmat de mai multe ori cu virusul SARS-CoV2. A treia oară, și ultima, era în preajma sărbătorilor de iarnă din 2020. Afacerea lui, din domeniul producției publicitare, nu mai mergea.

„S-a cam dus publicitatea când a venit pandemia, mai ales partea de producție”, ne spune Traian.

Meserie „furată” de pe YouTube

Atunci, a urmărit pe YouTube mai multe materiale video despre cum se face mobila din lemn masiv, inclusiv cu rășină epoxidică.

A ajuns la concluzia că trebuie să riște și astăzi face ceea ce îi place!

„Pur și simplu mă uitam pe YouTube, am găsit un tip din Statele Unite care face așa ceva și are și cursuri. M-am înscris la niște cursuri acolo. În primă fază da, am învățăt de pe YouTube să fac mobilier”

Investiție de sute de mii de euro!

A făcut cursuri cu un specialist din domeniu din Statele Unite ale Americii și în acești ani a investit nu mai puțin de 300.000 de euro în noua lui afacere.

„Business-ul în sine l-am început acum 2 ani și investițiile s-au făcut pe parcurs pentru că m-am adaptat la ce am avut nevoie să cumpăr. Eu am investit foarte mult pentru că am cumpărat aparatură foarte, foarte performantă.

S-a ajuns la o sumă destul de mare…În jur de 300.000 de euro”, declară, pentru ePitești, Traian.

Trebuie precizat că produsele pe care le vinde piteșteanul, în special cele cu rășină, pot ajunge la sume de circa 6.000-6.500 de euro. Însă, de exemplu, într-o masă intră o cantitate foarte mare de rășină, dar și alte materiale. Iar profitul, ne mai spune Traian, nu este mare.

„Cel din State, la care am făcut cursurile, vinde o astfel de masă cu 20.000 de dolari, iar cei mai mulți clienți îi are în Europa”, adaugă tânărul antreprenor.

Atelier automatizat: lucrează roboții pentru el

Piteșeanul lucrează singur într-un atelier din Craiovei, undeva pe lângă Mathaus. Are însă ajutoare de nădejde: tot felul de roboți și echipamente de ultimă generație cu care își duce munca la bun sfârșit.

„Am închiriat o hală de vreo 500 de mp, am automatizat cam tot și nu prea am nevoie de oameni pe lângă mine pentru că aproape tot este făcut de roboți”, spune Traian.

Pentru a face un scaun, o masă, o noptieră sau orice alt produs, procesul este foarte îndelungat. Lemnul trece prin mai multe etape și pentru toate este nevoie de atenție sporită și condiții speciale.

Poate dura luni bune până când în livingul unui client să ajungă o masă, de pildă. Însă așteptarea merită!

„E un produs pe care trebuie să îl apreciezi!”

„Sunt niște produse pentru cine le apreciază. Cam despre asta este vorba. La noi nu este cultura pentru lemn masiv, cum este în afară.

Sunt niște produse pe care oamenii le văd prin showroom-uri prin București, le văd foarte scumpe și cred că doar așa există. E un produs pe care trebuie să îl apreciezi, să însemne ceva pentru tine ca să poți să îl plătești”, ne mai spune piteșteanul.

„Îmi doresc să fiu liniștit!”

Traian este conștient și, în același timp, mândru că a ales această meserie.

„Nu mai sunt tineri care să vrea să facă tâmplărie. Dacă mergi și întrebi pe Strada Mare nu cred că îți spune cineva că vrea să facă asta”.

În viitor își propune să deschidă un showroom pentru ca produsele lui să aibă o vizibilitate mai mare.

„Nu îmi doresc să fac un mega business pentru că presupune și foarte multe riscuri, și bătăi de cap. Îmi doresc să fiu linștit”, încheie piteșteanul.

Pe Traian Neacșu îl găsiți AICI ⬇️

Pe site-ul Holzcraft sau Tik-Tok și Instagram

Totodată, vă invităm să (re) citiți un interviu cu o piteșteancă talentată care, din pasiune, reușește să facă niște lucruri incredibile. Detalii, AICI – Talent la superlativ! Jucării inedite ,,aduse la viață” de o piteșteancă

Despre o altă „brătiancă” de succes, puteți (re) citi AICI – Pitești. A terminat „Brătianu” și își trăiește visul! Lucrează unde puțini tineri pot ajunge!

Sursă foto articol 1 și 2 : Facebook/Mihai Coteț

555×222-epitesti PNL
570 X 90 CAPRA 3