Donaris 930 x 122

construcţie

Noi hoteluri în Argeș!

Noi  hoteluri în Argeș!

Citiți și: Ireal! Și-a construit o vilă pe un bloc cu opt etaje!

Județul Argeș are în derulare 14 proiecte pentru construcția de hoteluri și pensiuni, conform unui raport recent al platformei HotelInvest.

Specializată pe sectorul HoReCa și consultanții de la IBC.

Citiți și: Cum poți construi pe terenul altei persoane?

Argeșul, deși cu un potențial turistic enorm, nu este nici pe departe în top.

În anul 2024, în România au fost identificate un total de 1125 de unități de cazare, inclusiv hoteluri, pensiuni și vile turistice, aflate în diverse stadii de dezvoltare.

Aceste proiecte cumulează o suprafață totală de 3,30 milioane de metri pătrați și au o valoare estimată a investițiilor de aproximativ 10,96 miliarde lei.

Noi  hoteluri în Argeș!

Distribuția geografică a acestor investiții arată că județul Constanța se află în frunte, cu un număr impresionant de 195 de proiecte, conform Economica.net.

Județele Cluj și Bihor urmează cu 78, respectiv 74 de proiecte. Acest lucru indică un interes crescut pentru dezvoltarea unităților de cazare atât în zonele turistice consacrate, cât și în cele mai puțin cunoscute, conform consultanților de la IBC.

În primele patru luni ale anului, sosirile în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente și camere de închiriat) au însumat 3,368 milioane de persoane, în creștere cu 1,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor INS.

Din totalul de sosiri, 82,3% au fost turiști români, iar 17,7% turiști străini.

Durata medie a șederii a fost de 1,8 zile pentru turiștii români și 2,2 zile pentru cei străini.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3