930 x122 grota rece

masini

Atenție! Aceste mașini vor fi ridicate!

Atenție! Aceste mașini vor fi ridicate!

Citiți și: Interzis pentru șoferi! Amendă uriașă!

Conform unei ordonanțe recent oficializate, polițiștii, fie de la circulație, fie locali, vor avea acum autoritatea de a dispune relocarea unui vehicul staționat regulamentar în anumite situații.

Această măsură se aplică în contextul desfășurării unor lucrări, eliberării zonei pentru intervenții de urgență sau protejării interesului public general.

Citiți și: Luna trecută a fost dramatic: Este alarmă!

Până de curând, legislația rutieră reglementa doar ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar, potrivit Avocatnet.ro.

Ordonanța de Urgență nr. 84/2024 introduce, însă, posibilitatea relocării vehiculelor staționate regulamentar pe drumurile publice.

Polițiștii de la rutieră și cei locali vor putea dispune relocarea vehiculelor staționate regulamentar în următoarele cazuri:

Efectuarea unor lucrări sau prestarea unor servicii publice de interes național sau local.

Atenție! Aceste mașini vor fi ridicate!

Intervenția serviciilor de urgență pentru prevenirea sau limitarea efectelor unor accidente, calamități sau dezastre.

Instituirea unor măsuri de ordine și siguranță publică.

Decizia de relocare a vehiculului poate fi luată fie din oficiu.

Fie la solicitarea administrației publice locale, a administratorului drumului public sau a instituțiilor care intervin în caz de accidente, calamități sau dezastre.

Vehiculele ridicate în aceste situații vor fi relocate în imediata apropiere a locului inițial de staționare sau în cel mai apropiat spațiu destinat parcării.

Administrația publică locală sau administratorul drumului public va informa proprietarul vehiculului despre locul unde a fost relocat.

Contrar procedurilor de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar, în cazul relocării unui vehicul staționat regulamentar, proprietarul nu va fi responsabil pentru cheltuielile aferente ridicării, transportului și parcării acestuia.

Aceste costuri vor fi acoperite de administrația publică locală sau de administratorul drumului public.

După stabilirea acestui cadru general, autoritățile urmează să elaboreze și să implementeze procedura detaliată pentru relocarea vehiculelor.

Aceasta va asigura aplicarea eficientă și uniformă a noilor reglementări, protejând totodată interesele publice și drepturile proprietarilor de vehicule.

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90