930 x122 grota rece

argeseni

OLIMPICI_COLEGIUL_BRATIANU

EXCLUSIV! EI SUNT CEI 29 DE TINERI ARGEŞENI DE SUCCES AI ANULUI 2014!

După cum v-am informat, Consiliul Judeţean Argeş a aprobat în ședința sa din această săptămână listele cu persoanele care vor primi titlurile de fii ai judeţului şi de cetăţeni de onoare. De asemenea, consilierii au votat şi nominalizările pentru categoria „Tineri argeşeni de succes”, aceste premii urmând să fie acordate în premieră, la propunerea lui Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean. În cele ce urmează vi-i prezentăm pe cei 29 de tineri argeşeni de succes:

Citiți și: ”Cu lacrimi în ochi și frică în suflet luptăm pentru viitorul nostru!”

Olimpici
Radu Costin Bîzgă Nicolescu – olimpic la chimie (În anul 2014 a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie din Moscova, precum şi la Olimpiada Naţională de Chimie); Andrei Costin Oncescu – olimpic informatică şi matematică (a obţinut numeroase medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică, Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori din Macedonia, Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori de la Shumen și Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori din Belgrad); Alexandru Horia Dragomir – olimpic la matematică (În 2014 a obţinut premiul I la Concursul Naţional de Matematică din Braşov și medalia de aur la Olimpiada Naţională de Matematică din Sibiu); Ion Marius Bocanu – olimpic la matematică (A obţinut numeroase medalii şi premii la concursurile la care a participat: medalie de aur la Olimpiada Naţională de Matematică – Iaşi 2010, premiul I şi medalie de aur la Concursul Naţional „La şcoala cu ceas” – Râmnicu Vâlcea 2010 şi 2011. În anul 2011, a obţinut premiul II şi medalie de aur la olimpiada Naţională de Matematică – Oradea şi premiul I şi medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică – Cipru. În anul 2013 a obţinut premiul I la Olimpiada Internaţională de Geometrie – Rusia și premiul I şi medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori  – Cipru 2014); Ioana Lavinia Petrică – limbi străine (Este şefă de promoţie a liceului Teoretic „Ion Mihalache”. A absolvit cursul de limba engleză în cadrul Şcolii de vară organizată de University College London – 2013. A participat la conferinţele internaţionale de simulare a activităţilor ONU din 2013 şi 2014); Sorina Potcovaru – olimpic limba română (elevă a Colegiului Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” – Breaza. A obţinut premiul I la Olimpiada de Limba şi literatura română, faza judeţeană şi naţională, din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a); Cosmina Manea – olimpic la geografie (În anul 2013 a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie, iar în anii 2011 şi 2012 a obţinut premiul I la Concursul Internaţional de Creaţie Originală „Basmele Reginei Maria”).

Artă, cultură, spectacole
Nicolae Selea – solist (A câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale, dintre care amintim: „Minimister Europa 2009” – Polonia, locul I la Festivalul Internaţional „Il Pulcinella D”Oro” 2010 – Italia, locul I la Festivalul Internaţional „Micul Prinţ” 2009 – Republica Moldova, locul I la Festivalul Internaţional „Orpheus” 2011 – Italia și premiul special la Festivalul Internaţional „Sanremo Junior 2014” din Italia); Ionuţ Popescu – solist de muzică populară (A câştigat multe premii, dintre care amintim: Marele Premiu al Festivalului Naţional „Zavaidoc” şi Marele Premiu al Festivalului Naţional „Valeria Peter Predescu” – Bistriţa); Ion Moise Bădulescu – solist (A obţinut premiul I la Festivalul Mamaia Copiilor în anii 2010 şi 2011. În perioada 2012 -2013 a obţinut premiul I la Concursul Stars Voices  – Elveţia, Trofeul Florentin Delmar – Focşani, premiul I la concursul Stars of Song – Câmpulung, precum şi o diplomă de absolvire a taberei de muzică Jerrico – Statele Unite ale Americii); Ania Cazan – activează în domeniul cultural (Este profesor de artă cinematografică la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti. Este fondatoarea şi organizatoarea Festivalului Internaţional de Artă „3 fest”. De asemenea, este, de fondatoarea Festivalului Naţional de Teatru pentru Şcolile Populare de Arte şi Meserii „Dintre sute de catarge”); Amalia Enache – arhitect (În anul 2014 a câştigat Concursul Internaţional de Arhitectură „Utopia end/or Happiness”. Este colaborator în desfăşurarea mai multor proiecte, dintre care amintim „Concursul de soluţii pentru turnul de control nou pe aeroportul Cluj Napoca”).

Citiți și: Sub 21 de ani? Acces interzis! Lege nouă în România

Sport
Cătălin Brătulescu – judoka (Locul I la Turneul Internaţional Germania – 2002, Turneul Internaţional Ungaria – 2005, Continental Cup Polonia – 2009, Gallus Turnierv Elveţia – 2011. De asemenea, a obţinut locurile II şi III la campionatele naţionale, europene şi mondiale); Nicoleta Dascălu – tenis (De-a lungul carierei a participat la numeroase competiţii sportive la care a câştigat locul I, dintre care amintim: Cupa Internaţională a Emiratelor Arabe Unite – Abu Dhabi, Concursul Internaţional Fujairah – Emiratele Arabe Unite, Campionatul Naţional la dublu mixt, precum şi numeroase calificări în sferturi de finală și semifinale la competiţii internaţionale şi naţionale); Ioana Doagă – atletism (A obţinut locul I la proba de 800 m la Jocurile Mării Negre din Turcia, precum şi la proba de 500 m din cadrul Campionatului Balcanic din Turcia. Deţine recordul naţional de junioare în proba de 1.500 m); Ionela Dragomir – atletism (A obţinut locul I la: Campionatele Balcanice de alergare montană individual şi pe echipe, Campionatul Naţional de Juniori I, proba 3.000 m – obstacole și Campionatul Naţional de Cros. A obţinut, de asemenea, locurile II şi III la Campionatele Mondiale de alergare montană la individual şi pe echipe); Robert Glinţă – înot (A obţinut numeroase premii la competiţiile naţionale şi internaţionale la care a participat, deţinând numeroase recorduri naţionale la diferite probe); Ioana Mincă – tenis (În anul 2014 a obţinut locul I şi locul II la ITF „Kramfors Junior Challenge” Suedia); Elena Andreea Panţuroiu – atletism (A obţinut 37 de titluri de campioană naţională a României la tineret, junioare 1 şi junioare 2, la probele atletice de heptatlon, triplusalt și 100 m. A stabilit un nou record naţional la proba de heptatlon junioare 2); Maria Poştoacă – tenis de masă ( A ocupat locul II la Campionatul European Seniori proba pe echipe 2014, 2013, 2012, 2011 şi, de asemenea, locul I pe echipe la Campionatele Balcanic şi European de Juniori); Bogdan Scarlat – înot (A deţinut titlul de campion naţional la proba de 200 m liber din 2008 până în 2012. La vârsta de 15 ani a doborât recordurile naţionale la probele de 400 m, 800 m și 1.500 m liber. A obţinut locul IV la Festivalul Olimpic al Tineretului European – Olanda 2013. S-a calificat la Campionatul Mondial din Dubai. A obţinut locul II la Jocurile Balcanice de Juniori din Grecia – 2014 la proba de 1.500 m); Mădălin Stănescu – judo (În cursul anului 2014 a obţinut locul I la Campionatele Balcanice de cadeţi din Grecia și Campionatul Naţional de cadeţi U18 din Deva); Alexandru Tache – atletism (În 2014 a obţinut locul I la Campionatul Naţional de Sală Juniori – triplusalt, Bucureşti, precum şi la Campionatul Naţional de Juniori – ştafetă 4×100, Bucureşti).

Alpinişti
Bogdan Dinoiu – alpinist (Este membru fondator al Asociaţiei Salvatorilor Montani Curtea de Argeş. În anul 2014 a escaladat vârful cel mai înalt din afara Asiei – Cerro Aconkagua, Argentina – 6.962 m, în anul 2013 a escaladat vârful Uhuru Peak – Kilimanjaro – 5.895 m, iar în 2010 Vulcanul Etna – 3.326 m); Mihaela Dinoiu – alpinist (În anul 2014 a escaladat vârful cel mai înalt din afara Asiei – Cerro Aconkagua, Argentina – 6.962 m, în anul 2013 a escaladat vârful Uhuru Peak – Kilimanjaro – 5.895 m, iar în anul 2010 Vulcanul Etna – 3.326 m); Teofil Vlad – alpinist (practică alpinismul din 1999, escaladând cele mai înalte vârfuri montane, dintre care amintim: Elbrus – 5.642 m – Europa; McKinley – 6.194 m – Alaska, SUA, Myticas – 2.917 m – Munţii Olimp din Grecia, în condiţii de iarnă, Kazbek – 5.033 m şi Ortsveri – 4.250 m – în Munţii Caucaz din Georgia și Vârful Naga Parbat – 8.126 m, Himalaya – Pakistan).

Consacraţi
Constantin Proistosescu – asistent juridic în Miami, Florida ( A absolvit Universitatea Princeton, New Jersey – SUA 2013, obţinând diplomă în Ştiinţe Politice. Cunoscător şi vorbitor al limbilor engleză, spaniolă, portugheză, franceză şi italiană. În perioada 2009-2013 a fost asistent pe subiecte de referinţă la Biblioteca Universitară Princeton, iar în prezent este asistent juridic în cadrul Greenberg Traurig, P.A., Miami – Florida); Cristian Proistosescu – asistent universitar la Harvard (A obţinut numeroase premii I la Olimpiada Naţională de Fizică, medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică – 2005 și Premiul pentru Excelenţă Academică şi Cercetare la Facultatea de Fizică şi Facultatea de Geofizică Priceton. Din 2010 este asistent universitar la Universitatea Harvard); Alexandru Sava – olimpic la chimie (Este masterand în Chimie la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie. În cursul anului 2014 a obţinut diploma de licenţă în Ştiinţele Naturii – Universitatea din Cambridge, cu nota de absolvire „1” – First Class. A obţinut numeroase medalii de aur şi argint la olimpiadele naţionale şi internaţionale la care a participat. A participat la activităţi de cercetare precum „Sinteza şi caracterizarea de structuri metal-organice” – 2013 și „Studiul Alzheimer şi al formării amintirilor diferenţiale la animale”, în cadrul Universităţii din Cambridge – 2012). (Foto: Olimpici de la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Pitești)

 

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90