EcoMoto 930×122

amenda

Argeș: 12 bărbați amendați pentru transport ilegal de lemne

În ziua de 18 aprilie a.c., polițiștii argeșeni au acționat pe raza de competență, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos. Acțiunea s-a desfășurat împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, iar în cursul lor au fost depistați 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 69 de ani, care au transportat material lemnos pe drumurile publice, cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 22.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 16,35 metri cubi lemn de foc de diverse esențe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Echipele de control au verificat atât depozite ale unor societăți comerciale cu obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos, cât și transporturi, precum și condițiile de tăiere și deținere a materialului lemnos.

Citiți și: Interzis pentru șoferi! Amendă uriașă!

Astfel, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Ploiești au efectuat un control la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Rucăr.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat o diferență de 5.99 mc lemn de fag și 3,49 lemn molid, față de valorile notate în registrul de evidență intrări.

Ca urmare a celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos în cauză a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Dragoslavele.

(Foto descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90