NOR CURIER 930X122

emag

3 obiecte pe care să le folosești pe post de sac de box

3 obiecte pe care să le folosești pe post de sac de box

Citiți și: 5 avantaje pe care ți le aduce o ladă frigorifică

Îți dorești să practici un sport pe care nu-l practică toată lumea? Tenisul, baschetul, fotbalul sunt mult prea mainstream pentru tine? Sau cauți doar o modalitate de a face mișcare în timp ce încerci ceva nou și distractiv? Boxul s-ar putea să fie sportul pe care nu știai că vrei să îl practici.

Dacă nu locuiești în apropierea unei săli de sport, care să-ți permită accesul la un sac de box profesionist, există câteva alternative pe care le poți folosi la tine acasă, dacă dispui de un spațiu suficient de mare și de o pereche de mănuși de box, care să împiedice orice formă de rănire.

Citiți și: Adidașii perfecți de primăvară pentru toate activitățile

Iată, așadar, 3 obiecte pe care le poți folosi la tine acasă pe post de sac de box:

1. Sacul cu nisip.

Dacă vei arunca o privire pe piața echipamentelor sportive, vei observa că majoritatea sacilor de box sunt umpluți cu nisip. Așadar, diferența nu va fi foarte mare în ceea ce privește umplutura sacului.

Iar dacă te întrebi cât de mult contează textura sacului pe care îl alegi, acest aspect depinde foarte mult și de accesoriile cu care îți acoperi mâinile atunci când lovești.

2. Sacul cu pietricele mici.

Chiar dacă poate părea dureros să dai cu pumnii în pietre, acest obiect este folosit adesea de către sportivii care au trecut la următorul nivel și care doresc să practice un tip de antrenament mai „hardcore”.

3. Sacul cu cereale.

Dacă te afli la țară și ai prin preajmă o cantitate mai mare de cereale precum grâul sau porumbul, poți umple un sac cu astfel de „ingrediente” și poți începe să te antrenezi cum se cuvine.

Niciuna dintre variantele de mai sus nu îți sună bine? Te întrebi de unde să faci rost de pietricele, nisip sau cereale? Ți se pare că variantele astea costă mai mult? Atunci de ce nu-ți dai comandă de un sac de box?

Vei găsi produse începând cu 50 de lei, iar, pentru doar câteva sute de lei, majoritatea acestor accesorii de box vin împreună în seturi, de la aceiași furnizori, astfel încât nu trebuie să-ți faci griji cu privire la suportul pentru tavan, mănuși, bandaje sau geantă de transport.

Box cu antrenor sau fără?

Deși poți foarte ușor să accesezi tot soiul de cursuri online, care să te învețe mișcări de bază și cam tot ce ai avea nevoie să știi ca să practici acest sport, lucrurile sunt mult mai complicate în realitate. Iar în acest caz este mai mult decât indicat să apelezi la un antrenor, care să poată să-ți corecteze poziția picioarelor sau pe cea a pumnului atunci când lovești.

Dacă totuși vrei să încerci acest sport fără antrenor, ține minte că, la fel ca în cazul oricărui alt sport, și acesta necesită o încălzire înainte de a începe să lovești.

Boxul – un sport pe care poți să-l practici indiferent de gen

Faptul că trăiești într-o țară care se dovedește de multe ori să nu fie sigură pentru locuitorii săi nu este un secret pentru nimeni. Tocmai de aceea, boxul s-a transformat în ultima perioadă dintr-un sport practicat mai mult de reprezentanți ai sexului masculin într-un sport pentru oricine, chiar și pentru copii.

Pentru că, înainte de orice, îți oferă skillurile necesare pentru a ieși dintr-o situație neplăcută. Astfel, este fără doar și poate unul dintre cele mai recomandate sporturi de autoapărare pe care le poți practica.

Mai mult, există anumite persoane care fac box pentru că așa reușesc să-și descarce energia negativă pe care au dobândit-o pe parcursul zilei, la locul de muncă, în trafic sau chiar acasă.

Cu alte cuvinte, boxul poate fi și un loc în care nu doar să înveți să te aperi, ci și să încerci să te înțelegi pe tine, să dai afară toată frustrarea și neputința acumulată, pentru ca, la sfârșitul unei sesiuni, să ai o privire mai clară asupra unei anumite situații sau chiar asupra propriei tale vieți.

Tu ce mai aștepți?

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90