Kaia 930 x 120

emag

Cum să-ți decorezi baia într-o casă cu copii

Cum să-ți decorezi baia într-o casă cu copii

Citiți și: Digitalizează-ți locuința cu ajutorul întrerupătoarelor touch

Baia, acel colț de intimitate și răsfăț, poate avea transformări spectaculoase cu ajutorul unui mobilier baie bine ales, care să reflecte stilul dorit.

Când vine vorba de amenajarea unei băi, o facem cu gândul la nevoile adulților, uitând că, de foarte multe ori, acest mediu este folosit și de copii.

Citiți și: Reebok vs Nike: Care este brandul de echipament sportiv mai bun?

Citește și: Se întâmplă ceva inedit

Așa că alegerea unui mobilier baie potrivit este esențială într-o casă cu copii.

În primul rând, materialele trebuie să fie rezistente și ușor de curățat. Un mobilier baie din material impermeabil sau tratat pentru a respinge apa este ideal.

Ia în calcul și dulapuri cu colțuri rotunjite pentru a preveni accidentele și alege sisteme de închidere sigure, ca micuții să nu aibă acces la produsele cosmetice sau cele de curățenie.

Același lucru este valabil și pentru toate accesoriile periculoase care se află la îndemână, așa cum probabil ai făcut și în restul casei.

Citește și: O șoferiță s-a dat peste cap

Un alt impediment major pentru cei mici este acela de a ajunge la chiuveta de baie sau de a se așeza corect pe toaletă fără a fi nevoiți să ceară ajutor.

Așa că plasarea unui taburet poate facilita activitățile zilnice ale copilului tău, cum ar fi spălatul pe dinți.

Evident, utilizarea scăunelului în sine implică riscuri, dar cu precauții și îndrumări adecvate, cei mici ar trebui să fie responsabilizați și educați să fie atenți.

Taburetul poate fi o piesă de mobilier baie foarte utilă și pentru noi, adulții, care ne urcăm adesea pentru a ajunge la rafturi mai înalte și riscăm să cădem.

Învățăm să dăm mai întâi un exemplu bun, folosind treptele în siguranță.

Spălatul pe mâini poate fi, de asemenea, plictisitor atunci când cel mic nu poate ajunge la jetul de apă, așa că ne vin în ajutor extensiile de robinet.

Acestea sunt mici obiecte care pot fi atașate la robinetul clasic, astfel încât cei mici să se poată spăla pe mâini în mod independent.

Mobilier baie adecvat pentru bebeluși

Pentru a asigura siguranța bebelușului în baie, este esențial să stai aproape de el și să îl supraveghezi în permanență. Și asta, atât pe masa de schimbat, cât și în baie.

Pentru a ajuta la acest lucru, este necesar să ai totul la îndemână, pentru a nu face drumuri inutile ca să iei săpunul, scutecele, șervețelele sau prosopul.

Spațiul de depozitare trebuie să fie în apropiere.

Poți folosi compartimentele de la masa de schimbat sau poți crea noi spații în spațiile irosite din baie, de exemplu pe pereți.

Poți instala diferite elemente pentru a optimiza spațiul fără a aglomera încăperea: rafturi de perete, dulap sub chiuveta din baie, cârlige, umerașe, dulapuri de perete, etc.

Pentru a simplifica munca de spălare a rufelor, care va fi negreșit în cantități mai mari, este necesar să ai un coș de rufe mare, de preferință cu două compartimente. De asemenea, cel mai bine ar fi să ai un coș care poate fi pliat sau încorporat în dulap.

Cum să-ți decorezi baia într-o casă cu copii

Având un coș doar pentru copil, vei evita să amesteci lucrurile lui cu ale tale. În acest fel, le vei sorta și spăla mai rapid și mai ușor.

Și, în mod ideal, dacă spațiul permite acest lucru, amplasează coșul de rufe lângă mașina de spălat.

Pe lângă rufele murdare, nu uita nici de coșul de gunoi. De asemenea, vei avea nevoie de o pubelă specială pentru scutecele murdare ale bebelușului.

Un alt coș de gunoi îți va permite să depozitezi șervețelele murdare și alte produse de unică folosință folosite pentru a spăla bebelușul. Coșul de gunoi va fi amplasat lângă masa de schimbat.

Rățuște și scutece, dar și stil și eleganță? Da, se poate!

Chiar și cada de baie și dușul trebuie să fie adaptate celui mic. Timpul de baie trebuie să fie ceva distractiv și plăcut.

Pune un covoraș colorat și antiderapant – cu flori, fluturi sau dinozauri – și pune toate produsele pentru copii la îndemână, poate împreună cu câteva jucării mici pe care le poate folosi în timpul dușului.

Dacă visul tău este să ai o baie în stil boho, nu trebuie să renunți la el! În acest caz, elementul cheie ar putea fi o cadă freestanding.

Această piesă centrală adaugă instantaneu un aer de lux și confort, transformând baia într-un spa privat.

Cum să-ți decorezi baia într-o casă cu copii

Imaginează-ți o cada freestanding amplasată strategic sub o fereastră, inundată de lumină naturală și poate, câteva plante verzi pe pervaz pentru a completa decorul boem.

Desigur, printre plante vei găsi și rățuște de baie, mașinuțe și altele!

Pentru a înfrumuseța și mai mult spațiul, alege o chiuvetă de baie care să complementeze cada freestanding – poate o chiuvetă baie ovală sau o chiuvetă de baie retro montată pe un blat din material natural, cum ar fi lemnul sau piatra.

Adaugă o oglindă ornamentată deasupra ei și utilizează mobilier de baie cu finisaje patinate sau din materiale reciclate pentru a întregi atmosfera relaxantă și artistică.

O cada freestanding te invită la un moment de respiro (și știm cu toții că, în calitate de părinte, nu prea îți iese mereu).

Și, chiar dacă momentan mai “scapă” și câte o rățușcă în ea, o baie lungă la finalul unei zile grele este tot ce trebuie!

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90