930×122 CAPRA 5

emag

    Secretul amenajării bucătăriei: unde plasezi aragazul?

    Secretul amenajării bucătăriei: unde plasezi aragazul?

    Citiți și: Trucuri esențiale pentru depozitarea alimentelor și păstrarea prospețimii

    Dispunerea aparatelor tale este crucială pentru funcționalitatea și fluxul bucătăriei tale. Ideile de mai jos de amenajare și dispunere a aparatelor mari precum aragazul și frigiderul te vor ajuta să-ți optimizezi spațiul.

    O parte fundamentală a amenajării bucătăriei tale este poziționarea cu atenție a aparatelor pentru a răspunde nevoilor spațiului tău. Atunci când alegi totul, de la cuptorul electric încorporabil, până la un aragaz care să se asorteze cu restul mobilierului, este important să iei în considerare spațiul și funcționalitatea, precum și cerințele de design ale bucătăriei tale.

    Citiți și: Tazz, platformă deținută de eMAG, VÂNDUTĂ unui gigant! La ce să se aștepte clienții

    Având în vedere acest lucru, ai mai jos o selecție de 4 idei de amenajare a aparatelor și o sursă de inspirație pentru a te ajuta să profiți la maximum de spațiul din bucătărie.

    1. Bucătăria tip triunghi

    Una dintre ideile preferate de amenajare a aparatelor de bucătărie este bucătăria-triunghi, cunoscută și sub numele de triunghiul de lucru în bucătărie sau triunghiul de aur. Este un concept care există de la sfârșitul anilor 1940. Dezvoltat inițial pentru a reduce costurile de construcție, astăzi este o parte integrantă a designului de planificare a bucătăriei.

    Funcționează împărțind zona bucătăriei în trei zone principale de lucru: chiuveta, frigiderul și aragazul. Aceste aparate ar trebui să fie așezate liber pentru a forma un triunghi, ajutându-te să îți îndeplinești cu ușurință sarcinile de zi cu zi, fără niciun obstacol major. Indiferent de punctul în care te afli în zona bucătăriei tale, cu un aspect triunghi ar trebui să poți ajunge cu ușurință la celelalte două.

    Acest lucru ajută la crearea unui aspect care curge liber, care îmbunătățește atât dinamica bucătăriei, cât și eficiența pregătirii alimentelor. După ce te gândești unde să poziționezi chiuveta, frigiderul și aragazul, poți începe să te gândești unde dorești să stea celelalte aparate de bucătărie, cum ar fi cuptorul electric incorporabil, cel cu microunde, mașina de spălat vase, răcitorul de vin și multe altele.

    2. Bucătărie în formă de L

    Dacă dorești să maximizezi spațiul de pe blatul din bucătărie, menținând în același timp un aspect deschis, o bucătărie în formă de L ar putea fi soluția perfectă. După cum sugerează și numele, aceste bucătării sunt amenajate în formă de L, necesitând utilizarea unuia sau a doi pereți, pentru a crea un cadru spațios, ideal pentru socializare.

    Practicitatea este în fruntea avantajelor unui design de bucătărie în formă de L, iar aspectul său elegant oferă soluții de depozitare care economisesc spațiu și o cantitate mare de suprafață pentru blatul de lucru. De obicei, acest blat va include aparate pentru gătit și curățare (plită și cuptor) la un capăt al bucătăriei și spațiu pentru depozitare în cealaltă parte.

    Bucătăriile în formă de L sunt extrem de versatile, potrivite atât pentru spațiile de bucătărie mici, cât și pentru cele mari, cât și pentru design-uri contemporane sau tradiționale.

    Când vine vorba de alegerea unei scheme de culori pentru bucătăria în formă de L, posibilitățile tale sunt aproape nesfârșite. Poți alege să păstrezi lucrurile simple, cu un finisaj negru lucios pentru bucătăria ta, combinat cu o culoare vibrantă sau cu aparate de bucătărie albe pentru a aduce cu adevărat estetica la alt nivel. Dacă dorești să creezi o senzație mai rustică în spațiul tău de bucătărie, optează pentru dulapuri din lemn, combinate cu blaturi de marmură albă și aparate de bucătărie de culoare negru mat.

    3. Bucătării de tip galerie

    Indiferent dacă pornești de la zero sau reamenajezi, o bucătărie-galerie poate funcționa extraordinar ca unul dintre cele mai funcționale spații din casa ta. O bucătărie-galerie este, în esență, o amenajare lungă și îngustă a bucătăriei, cu electrocasnice poziționate pe una sau pe ambele părți – ceea ce o face un design ideal pentru proprietăți mai mici.

    De asemenea, creează un concept elegant și sofisticat pentru casele mai mari. O bucătărie tipică de acest tip constă din două rânduri paralele de unități, inclusiv dulapuri, electrocasnice și blaturi, poziționate într-un aspect de trecere. Pentru spații mai mici, fii creativ cu spațiile de depozitare și ascunde orice aparate mari care nu sunt în uz.

    4. Bucătării în formă de U

    Un aspect în formă de U este un aspect comun al bucătăriei care are dulapuri încorporate, blaturi și electrocasnice pe toate cele trei laturi. În mod obișnuit, bucătăriile în formă de U funcționează cel mai bine în spații mari, dar este posibil ca acest aspect să funcționeze și într-un spațiu mai mic.

    În bucătăriile mai mari, bucătăriile în formă de U sunt adesea echipate cu o insulă de sine stătătoare și scaune, în spații mai mici, poate fi instalat un bar pentru mic dejun pentru a oferi spațiu suplimentar pe tejghea.

    În multe modele de bucătărie în formă de U, chiuveta se află în partea de sus a literei„U”, de obicei sub o fereastră, cu frigiderul și aragazul pe părți opuse pentru a alcătui o structură de „triunghi de aur” în 3 puncte. Dacă una dintre unitățile adverse este mai lungă, cel mai bine este să pui plita pe această parte pentru a-ți oferi spațiu suplimentar pentru prepararea alimentelor.

    HerasMed (555 x 222 px)
    New Profesional Consult 570×90