New Profesional Consult 930 x 122

alexandru odobescu

A absolvit un cunoscut colegiu din Pitești și acum face senzație în Franța!

A absolvit un cunoscut colegiu din Pitești și acum face senzație în Franța!

Citiți și: Din Pitești, pe cele mai mari scene din România

O piteșteancă absolventă a Colegiului Național „Alexandru Odobescu” face senzație în Franța!

Conform Libertatea, Angela Sutan, profesoară de economie comportamentală la o instituție de elită din Dijon, a fost premiată pentru inovația de a-și trimite studenții întâi la laborator și apoi la teorie, printr-o metodă originală.

Citiți și: Pitești: Investiție de 60.000 de euro la Colegiul „Odobescu”

Totul pleacă însă de la ceea ce a învățat în Pitești. Angela Sutan a plecat din țară la sfârșitul anilor ’90, după ce a absolvit Liceul „Alexandru Odobescu” din Pitești.

„La liceul pe care l-am făcut eu în România, «Alexandru Odobescu» din Pitești, ne-au învățat că suntem buni, ceea ce m-a ajutat foarte mult în viață. În Franța nu se face asta, pentru că avem principiul de egalitate. Am trei copii la școală și am văzut cum este structurat sistemul francez”, a spus ea.

În Franța a studiat științe economice generale, după care s-a specializat în teoria jocurilor, domeniu la care a contribuit și cunoscutul matematician John Nash, a cărui poveste o spune filmul „A beautiful mind”.

Profesoară de economie comportamentală la Școala de Business din Burgundia, în Dijon, aceasta a făcut parte dintr-un proiect al Ministerului Cercetării francez: „145 de femei vorbesc despre știință”.

Detalii, AICI

Sursă foto și info: Libertatea

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Petreanu Dănuț spune:

    Românii se laudă cu ce fac emigranții în alte locuri…! Oricum se mai învață și-n colonii…!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90