- Publicat de: ePitești
- 26-06-2024, ora 9:59
- Știri, Știri, Video
Accident dubios la intrare în Pitești. Cum a reușit un șofer o performanță de neegalat
Accident dubios la intrare în Pitești. Cum a reușit un șofer o performanță de neegalat
Citiți și: Pitești. Accident lângă Spitalul Militar. Mașină praf!Un șofer a reușit să creeze o adevărată dezbatere în această dimineață.
Asta după ce în spațiul public au apărut imagini cu un autoturism marca Dacia Logan, lovit, pe contrasens, în zona Podul Viilor.
Citiți și: Accident pe Dealul Negru! Intervenție de urgență!Cum a ajuns șoferul acolo nu e foarte clar…și nici cum a fost avariat autoturismul. Dintr-un posibil impact să se fi întors? – este o variantă pe care oamenii au luat-o în calcul, dându-și cu părerea după ce au văzut imaginile.
Alții spun că șoferul ar fi intrat pe contrasens, în loc să intre în sensul giratoriu.
Iată imaginile:
Dacă a intrat pe contrasens, șoferul riscă să rămână fără permis. Dacă nu a intrat, ci a fost întors din impact, conducătorul are 24 de ore la dispoziție să anunțe evenimentul. Asta spune legea. În caz contrat, iarăși – rămână fără permis.
Iată ce transmitea, recent, IPJ Argeș:
„În situația implicării în evenimente rutiere, legislația din domeniul circulației pe drumurile publice – OUG 195/2002R, impune conducătorilor de autovehicule o serie de obligații.
Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș reamintesc obligaţiile pe care le au conducătorii auto în situaţia producerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulaţiei publice sau care şi-a avut originea într-un asemenea loc, în funcţie de tipul evenimentului rutier:
1. Dacă evenimentul s-a soldat cu rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane. Să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.
2. Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.
3. Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia:
-de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile
-dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a încheia un constat amiabil (posibil doar dacă în eveniment sunt implicate numai două autovehicule),
-respectiv de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.”