NOR CURIER 930X122

activitate de lectură

    Activitate inedită în Argeș: „Citește-mi 100 de povești!”

    Ca o introducere la Ziua Națională a Lecturii care se va sărbători în data de 15 februarie, la grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale Micești, s-a desfășurat o activitate de lectură, în cadrul Programului național de stimulare a lecturii în grădinițe și în familie „Citește-mi 100 de povești!”, inițiat de Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii.

     

    Elena Lotrean, Consulul Onorific al Finlandei la Sibiu și inițiatoarea proiectului, Maria Gheorghiu, co-fondator Asociația OvidiuRo, au citit preșcolarilor povești, promovând interactivitatea de lectură și provocându-și „micuții lectori” la exerciții de imaginație și de creativitate.

    Inspectoratul Școlar Județean Argeș, reprezentat prin inspectorul școlar general, Alina Manea (foto) și Teodor Minciuna, inspectorul pentru educație timpurie, a împărtășit bucuria preșcolarilor, pledând implicit pentru necesitatea întoarcerii la cărți și lectură, sub convingerea că se poate crea echilibrul dintre acestea și digitalizare.

    Prin intermediul Programului național de stimulare a lecturii în grădinițe și în familie „Citește-mi 100 de povești!”, Asociația OvidiuRo oferă preșcolarilor și educatoarelor cărți ilustrate, atent selecționate, din literatura națională și internațională:

    „Ne dorim ca cei mici să aibă experiențe de lectură memorabile, care să se transforme în rutine de lectură și care să le hrănească setea de cunoaștere și curiozitatea”, a declarat Maria Gheorghiu, co-fondator Asociația OvidiuRo.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90