930 x122 grota rece

adeverința de vechime

Adeverința de vechime. Ce nu îți spune nimeni despre obținerea ei!

Adeverința de vechime. Ce nu îți spune nimeni despre obținerea ei! Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș a emis un comunicat în care clarifică procedura de eliberare a adeverințelor de vechime.

Citiți și: Sancțiuni colosale date de ITM! Zeci de mii de €!

Aceste documente sunt necesare pentru a atesta activitatea desfășurată de angajați.

Conform legii, angajatorii sunt obligați să le elibereze la încetarea contractului de muncă sau la solicitarea angajaților.

Citiți și: Cum obții adeverința de vechime? Pași simpli pentru foștii angajați

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 905/2017 și Codului Muncii, angajatorul trebuie să elibereze adeverința în cel mult 15 zile de la cerere.

În cazul companiilor aflate în insolvență, obligația revine lichidatorului, care trebuie să elibereze documentele în 60 de zile.

Adeverința de vechime. Ce nu îți spune nimeni despre obținerea ei!

Pentru persoanele care au lucrat până la 31 decembrie 2010, carnetul de muncă rămâne documentul oficial pentru dovedirea vechimii.

Dacă acest document a fost pierdut sau incomplet, adeverințele de vechime pot fi solicitate fostului angajator sau, în cazul companiilor desființate, arhivelor sau operatorilor economici autorizați.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș asigură sprijin prin distribuirea de fișe suport în cadrul unei campanii naționale de informare, atât angajaților cât și angajatorilor.

Instituția poate fi contactată pentru detalii suplimentare prin telefon, e-mail sau direct la sediul său.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
570×90 MAIA