New Profesional Consult 930 x 122

certificat fiscal

Argeş: În anumite primării se practică, ilegal, refuzul de eliberare a unor documente

Mai multe persoane ne-au informat cu privire la refuzul unor primării din judeţ de a elibera certificate fiscale oamenilor, pe motiv că aceştia ar avea sau au datorii.

Citiți și: Proiect: Firma lui Axinte, Argecom, păsuită de aproape 400 de mii € de Primăria Pitești

Este o „tactică” de constrângere a localnicilor cu datorii, însă cei care se confruntă cu această situaţie trebuie să ştie că o asemenea practică a administraţiilor locale este un abuz, o ilegalitate. În susţinerea afirmaţiilor, av. Cristina Leţu (foto) explică de ce.

 

Citiți și: MII DE PITEȘTENI, ÎN EXECUTARE SILITĂ. AVERTISMENT DUR, ULTIMATUM

 

„ESTE DE NOTORIETATE”

Este o chestiune pe care o cunosc din practică şi este de notorietate. Însă, refuzul de a se elibera certificatul fiscal, inclusiv cu datorii, de către Primării este un abuz care trebuie sancţionat.

Cei prejudiciaţi au mai multe posibilităţi: fie să se adreseze instanţelor de contencios administrativ pentru a fi obligată Primăria (UAT-ul) să elibereze certificat fiscal, fie să formuleze chiar plângere penală împotriva celui care refuză abuziv eliberarea certificatului fiscal, fie amândouă.

Din păcate toate modalităţile expuse sunt de durată, dar este singura modalitate de a se pune punct unor asemenea situaţii”, transmite Cristina Leţu.

Refuzul de a se emite certificatul fiscal produce de cele mai multe ori prejudicii însemnate beneficiarilor pe care de asemenea îi sfătuiesc să le recupereze în instanţă„, a mai adăugat avocatul.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441