930×122 CAPRA 5

faleza

FALEZA ARGEȘULUI, SCHIMBARE RADICALĂ

Faleza Argeșului, schimbare radicală. Primăria Piteşti a decis să înceapă în acest an proiectul „Promenada Argeşului”, proiect de modernizare a zonei cuprinse între parcul Lunca Argeşului şi lacul Prundu, pe faleza râului Argeș.

Citiți și: Pitești: Atenție, șoferi! Restricții pe un drum deosebit de important

Investiţia este prevăzută în bugetul pentru 2018 al municipiului, la capitolul „Lucrări noi”. În 2018 vor fi realizate doar proiectarea propriu-zisă şi proiectul tehnic, bugetul alocat în acest sens ridicându-se la 560.000 de lei.

Termenul de finalizare a proiectării este luna decembrie a anului în curs.

Citiți și: Mii de oameni o așteaptă! Investiție batjocorită, primarul intervine!

În valoare totală de 7.914.000 de lei, investiția este multianuală (adică va fi realizată în etape) şi finanţată de la bugetul local şi „din alte surse”.

Ulterior realizării proiectului tehnic și desemnării prin licitație a constructorului, vor fi stabilite termenele de execuție și vor fi făcute următoarele lucrări: refacerea pavajului pe faleză, reabilitarea parapetului de protecţie şi a debarcaderului, amenajarea de piste pentru jogging şi bicicliști, refacerea iluminatului public, reabilitarea căilor de acces, crearea de rampe pentru persoanele cu dizabilităţi și montarea de bănci pentru odihnă și de panouri de informare şi orientare.

Ar fi pentru prima dată când faleza râului Argeș în Pitești ar avea parte de lucrări de reamenajare și modernizare.

Se anunță a fi o schimbare radicală. Deocamdată, faleza arată deplorabil (amănunte și imagini, AICI).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3