930×122 CAPRA 5

publitrans

NERVI LA PUBLITRANS. ANUNȚ IMPORTANT

Nervi la Publitrans. Anunț important. Atât postacii de la Primăria Pitești, cât și colegii lor de la serviciile subordonate municipalității acuză în ultima vreme o avansată stare de iritare.

Citiți și: Scene teribile într-un autobuz Publitrans. Ce transmite acum Poliția

Reacții belicoase și jignitoare vin de la oameni din administrație care în mod firesc ar trebui să răspundă politicos și cu argumente criticilor sau nelămuririlor.

Astăzi, Publitrans, societatea de transport local de călători a municipalității, dă pe pagina noastră de Facebook un răspuns care se vrea ironic, dar care e în doi peri, la un articol pe care ePitești l-a publicat ieri.

Citiți și: Pitești: Publitrans angajează! Toate detaliile, AICI

“Referitor la acest articol, facem precizarea că atât S.C. Publitrans 2000 S.A, cât şi Primăria Municipiului Piteşti NU intenţionează majorarea tarifului la bilete şi nici nu a existat o discuţie în acest sens, cu siguranţă fiind doar o presupunere a celui care a scris articolul.

Precizăm că NU în Piteşti sunt cele mai scumpe tarife din ţară, am spus-o și o repetăm. Invităm pe cei neavizaţi să studieze site-urile de specialitate sau cel puţin pagina de Facebook Publitrans 2000, unde se regăseşte o listă a tarifelor practicate în ţară privind serviciul de transport public local.”, ne anunță societatea.

Articolul la care se face referire poate fi citit AICI.

1.Reținem pentru cititorii noștri informația, importantă, că tarifele nu vor fi majorate. Vom trăi și vom vedea.

2.Da, cu siguranță, este o presupunere a celui care a scris articolul, așa cum reiese limpede chiar din articol: “Viitoarele noi achiziții ar putea fi, însă, pentru Primărie un bun pretext pentru scumpirea călătoriei cu autobuzul, asta deși piteștenii consideră și acum că biletul este scump.”. Autorul articolului își menține punctul de vedere. Sau presupunerea, ca să îl cităm pe postacul oficial de la Publitrans.

3.Cine sunt neavizații? Nicăieri în articol autorul nu scrie că în Pitești sunt cele mai scumpe tarife din țară. “(…) piteștenii consideră și acum că biletul este scump.”, scrie autorul. Scump, nu cel mai scump. Pot avea și piteștenii o opinie?

Pot avea și piteștenii o părere critică despre un serviciu public pentru care plătesc sau tot Piteștiul ar trebui să-i ridice osanale directorului de la Publitrans, Manuel Rotaru? Sau, prin extensie, să-l laude ca pe Dumnezeu pe primarul Ionică? Revenim: cine sunt, așadar, neavizații?

Formulată pe un ton ușor arogant și picurat cu venin, „invitația” Publitransului este complet nepotrivită pentru un serviciu al unei administrații locale care, ca oricare alta, este obligată să respecte cetățeanul. Să îl informeze corect și să îi răspundă calm, cu răbdare, cu politețe.

De calm, răbdare și politețe nu a dat dovată, în septembrie, nici Ana Stancu, de la Primărie, consilier la Compartimentul Relații Publice. „De dormit, dorm toți cetățenii așteptând ca altcineva să se preocupe de buna stare și siguranță a proprietății lor! Clasica și veșnica abordare a românilor!”, scria Ana Stancu în replică la comentariul unui cetățean (amănunte, AICI).

Angajați ai administrației locale piteștene se rățoiesc la cetățeni, îi ceartă, îi iau peste picior. Nu este în regulă. Dacă nu sunt în stare să poarte un dialog civilizat cu cetățenii, îi invităm, politicos, să plece din funcțiile publice.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90