Donaris 930 x 122

anvelopare termica

O NOUĂ ETAPĂ DE ANVELOPARE A BLOCURILOR ÎN TOPOLOVENI. LUCRĂRILE SUNT FINANȚATE DIN FONDURI UE

În Topoloveni anveloparea blocurilor a intrat pe ultima sută de metri.

Citiți și: Proiect de regenerare urbană la Topoloveni

„Pe proiectele acestea, europene, nu ni se mai permite să facem șarpantă”

Autoritatea locală a încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului “Eficientizare energetică a clădirilor rezidențiale aflate în zona Calea București din orașul Topoloveni”.

Citiți și: Proiect de regenerare urbană la Topoloveni

„Licitația s-a încheiat, contractul a fost adjudecat. Facem ordinul de începere pentru cele cinci blocuri cu finanțare din fonduri europene. Noi suntem deja pionieri, ne apropiem cu pași repezi de finalul anvelopării termice a blocurilor din Topoloveni, o lucrare mult mai veche. O să încheiem misiunea asta cam într-un an de zile, cu toate blocurile din Topoloveni.

S-a investit foarte mult. Este o lucrare care, până la etapa aceasta, ne-a permis să facem inclusiv șarpantă, mai exact acoperișul blocurilor. Pe proiectele acestea, europene, nu ni se mai permite, însă, să facem șarpantă. Respectăm blocul așa cum a fost construit și facem numai lucrările de înlocuire la materialele care acoperă clădirile”, declară pentru ePitesti primarul orașului Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă.

Un proiect de 4,5 milioane de lei

Mai exact, se are în vedere creșterea eficienţei energetice a blocurilor: P38 (strada Parcului, nr. 6), P28 A (strada Parcului, nr. 15), P40 (strada Parcului, nr. 10A), P27 (strada Parcului, nr.11) și P56 (strada Înv. Biolaru, nr.9) prin reabilitare termică, implementarea unui iluminat eficient energetic, precum și utilizarea resurselor de energie regenerabilă – panouri fotovoltaice.

Valoarea totala a proiectului se ridică la 4.440.821,50 de lei.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 – ”Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei și a utilizarii energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor”, iar lucrările vor începe cât de curând.

În Topoloveni anvelopările termice ale blocurilor au început în urmă cu 15 ani. Până în prezent, peste 80% dintre blocurile din oraș sunt anvelopate.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441