NOR CURIER 930X122

pendiuc

Pitești: Pendiuc și autobuzele cumpărate ilegal. Prejudiciul, peste 6 milioane €

Cele 80 de autobuze pe care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, le-a achiziționat ilegal în anul 2008 prin fapte de abuz în serviciu – pentru care instanța de fond l-a condamnat la 8 ani de închisoare – au ajuns să valoreze cât greutatea lor la fier vechi, afirmă Ziare.com.

Citiți și: Scene teribile într-un autobuz Publitrans. Ce transmite acum Poliția

Municipalitatea nu va reuși niciodată să își recupereze prejudiciul de 6,3 milioane de euro. În plus, inculpații din dosar vor să scape de sechestrul pe avere.

„Nu sunt cumpărători pentru aceste autobuze. Sunt Euro 3 și Euro 4 și nimeni nu le mai ia pentru că legislația nu permite achiziția autovehiculelor mai jos de Euro 5. Au valoare de fier vechi”, a arătat avocatul firmei Publitrans, societate aflată în insolvență și parte intervenientă în dosar.

Citiți și: Pitești: Publitrans angajează! Toate detaliile, AICI

Curtea de Apel București judecă apelul declarat de inculpați – inclusiv de Tudor Pendiuc și de fiica acestuia, Emanuela – împotriva deciziei de condamnare pronunțată de Tribunalul București pe data de 12 februarie 2020. Numai că dosarul e din 2015, iar faptele din 2007-2008.

S-au scurs aproape 15 ani de la decizia de reînnoire a parcului auto din Pitești, în legătură cu care Tudor Pendiuc, fostul edil al minicipiului, este judecat pentru abuz în serviciu.

Dosarul lui Tudor Pendiuc a fost strigat marți, 22 martie, în complet de continuitate, după ce unul dintre judecători, Alin-Benone Răduinea, a fost detașat la CSM. Un alt judecător va fi desemnat prin procedura aleatorie, pentru a-l înlocui pe magistratul detașat.

Sursă: Ziare.com

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90