930 x122 grota rece

amenzi

Pitești: Trotinete pe Strada Mare cu duiumul! Poliția Locală, inexistentă

Pitești: Trotinete pe Strada Mare cu duiumul! Poliția Locală, inexistentă.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

A venit vara, iar Strada Mare (zona pietonală a municipiului Pitești) este plină, mai ales seara, de adulți și copii ieșiți la plimbare.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

La plimbare ies pe Strada Mare tot mai des și tot mai mult și așa-numiții „trotinetiști”, adică acele persoane care se deplasează pe trotinetele electrice care au împânzit orașul.

Aseară, de exemplu, nenumărați astfel de trotinetiști au trecut pe Strada Mare, fiind un real pericol deoarece pot accidenta grav trecătorii, mai ales copiii. Nu am văzut nicio patrulă a Poliției Locale care să îi oprească și să îi sancționeze.

Într-un interval de 3-4 ore, niciun polițist local nu a fost văzut în zona de promenadă a orașului, în zona 0! Nici măcar unul!

Domnule director al Poliției Locale Pitești, Nicolae Valerică, totul bine cu salariile mărite? Domnii adjuncți, totul ok?

Pentru cine nu știe, luna trecută s-au mărit salariile din instituție, detalii cât și subiectul pe larg, AICI. 

Cele mai mari creșteri sunt, bineînțeles, pentru cei trei „crai” (de la răsărit!), directorul general, Nicolae Valerică și cei doi directori generali adjuncți: Mihai Ciprian și Rădulescu Marian. Aceștia încasează pe lună peste 2000 de euro (brut) „de fes”.

O fi rău să ai asemenea salarii, să încasezi pe fiecare lună fără prea multe probleme?

Domnule primar, Cristian Gentea, ar fi bine să vă gândiți și la o remaniere a celor din conducerea acestei instituții care de ani de zile se vede clar și concret că nu prea își fac datoria față de oamenii din oraș, cu toate că au salarii ”babane”, și nu de ieri, de azi!

Reamintim că din iulie 2021, prin hotărâre a Consiliului Local, circulația trotinetelor, bicicletelor, cât și circulația pe role pe Strada Mare este interzisă, detalii – AICI.

Amenzile pentru cei care încalcă interdicția sunt cuprinse între 500 de lei și 1.000 de lei și pot fi aplicate de către polițiștii locali.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

3 comentarii

  • Florin spune:

    Politia locala nu vede speculanți de parcare de la Muntenia nu poți să parchezi de ei și face specula cu parcările primăriei ,ei văd numai salariari pe care nu le merită ,Așteptăm și părerea primarului

  • Barbulescu Adrian spune:

    Pentru haosul cu trotinetele este VINOVATA PRIMĂRIA în totalitate.
    1. Trotinetele sunt aruncate peste tot, pe trotuare, pe străzi, prin boscheți etc. De ce nu se stabilesc zone clare pentru parcarea LOR? A aruncat-o unul fix sub mașina mea parcata. Dacă nu vedeam faza, o luam târâș. In tot occidentul sunt zone stabilite clar de unde se iau și unde se lasă, atât trotinetele cât și bicicletele ETC. nu o parchezi unde trebuie, continui sa plătești.
    Jur ca o sa aduc trotinete si le arunc în fata primăriei sa se bucure și Gentea ( ca nu pot sa zic dl) de ele.
    2. Trotinetele nu pot fi conduse pe drumurile publice de persoane sub 14 ani. Jumătate din cei ce se plimba cu ele au sub 14 ani. De la 14 la 16 ani obligatoriu trebuie casca. ( eu nu am văzut nicio casca). Ce face politia locala / rutiera? Nimic. Nu trebuie sa ai academia, școală se subofițeri sau șpaga mare la PL pt a te prinde ca un copil are sub 14 ani și e pe drum.
    În curțile tuturor școlilor sunt aruncate trotinete. Acolo învață în 90% din cazuri copiii sub 14 ani. Deci? Nu cred ca vin unii de liceu și arunca cu trotinete în curțile școlilor gimnaziale. ( întrebați paznicii de la scoli)
    3. Nu au voie doua persoane pe trotineta. Toți copiii ăștia se plimba asa.
    4. Cu ce închiriază copiii trotinete? Cu cardul lui tati, instalat pe aplicație. Câte c dosare au fost făcute din acest motiv? Zero.
    5. Adevarul este ca avem educație rutiera în scoli de putem sta liniștiți.
    Deci, politia locala ( sau gardienii publici ca asa se numesc de fapt), singurul scop este sa își etaleze burțile în soare.

    Pentru orice accident, incident legat de trotinete, primăria este vinovata și manjita.
    Abia aștept sa dea Gentea peste un pusti d-asta cu trotineta sa îl frece puțin presa și nițel dosar penal pentru vătămare din culta. Se rezolva cu NUP, dar poate se prinde și el ce idioțenii se întâmplă în pitesti și cat tragi.
    Aștept știrile cu accidente. Ieri am evitat doi pusti pe o trotineta de s-au băgat printre mine și trotuar iar în fata era parcata o duba cu curul în strada. Dacă nu intram pe contrasens sa le las spatiu, ei se infigeau direct în duba.

    Multumesc.

  • Edy spune:

    Chiar lângă Teatrulul Alexandru Davila era să intre în mine un nebun cu bicicleta, nu era un copil ci ditamai găliganul.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90