NOR CURIER 930X122

primaria-vopsea

Plecari in masa din administratia pitesteana

Legea de salarizare unica si preconizatele masuri de reducere a veniturilor bugetarilor cu 25% in cazul angajatilor i-au facut pe multi bugetari din Pitesti sa se gandeasca serios daca mai continua sau nu activitatea. In conditiile in care peste 55% dintre salariatii din administratia bugetara castiga lunar sub 800 de lei pe luna, reducerea cu 25% a veniturilor lor de la 1 iunie ii lasa fara prea multe optiuni. Asa ca multi au plecat sau si-au anuntat plecarea din sistem. Problema este ca deficitul de personal nu poate fi acoperit, institutiile publice neavand voie sa mai faca angajari.

In Primaria Pitesti se constata deja o emulatie in sensul ca multi angajati care intrunesc conditiile necesare se cer deja la pensie. Altii au anuntat ca vor sa plece din institutie daca le vor fi reduse veniturile, iar Primaria deja se confrunta cu deficit de personal. Unii dintre angajatii Primariei si-au cerut transferul la alte institutii unde pot primi salarii mai mari si este nevoie de ei, in vreme ce altii se orienteaza catre sectorul privat.

E jale la Salubritate Stradala

In ceea ce priveste serviciile din subordinea Primariei, acestea au probleme si mai mari. La Salubritate Stradala, de exemplu, 18 angajati au plecat deja iar alte cateva zeci sunt pe picior de plecare daca le vor fi reduse salariile. „80% dintre angajati fac naveta, vor sa plece masiv. Le explicam noi ca este greu sa gaseasca altceva de lucru, chiar si pe bani mai putini, iar cei ce isi fac iluzia ca vor lucra cu ziua nu trebuie sa uite ca si in acest caz pretul zilei de lucru va scadea si ca va fi forta de munca in excedent. Un maturator ajunge sa ia in mana in jur de 800-900 de lei pe luna, asa ca reducerea veniturilor i-ar afecta foarte mult”, ne-a declarat Sorin Enescu, seful sectiei de Salubritate Stradala a municipiului Pitesti.

Politia Comunitara, in impas

Si la Politia Comunitara a municipiului Pitesti sunt probleme din cauza salariilor mici. Perspectiva diminuarii in continuare a salariilor ii face si aici pe multi angajati sa se gandeasca la plecare. „Ne-au plecat 14 persoane. Din ce in ce mai multi si-au manifestat intentia de a parasi institutia. Noi asteptam sa faca Guvernul ceva in sensul salarizarii, poate ca apare Legea Politiei Locale si va fi mai bine. Speram sa se mai castige niste drepturi salariale si in urma actiunilor in instanta, altfel va fi foarte greu”, ne-a declarat, la randul sau, Gheorghe Dumitrescu, seful Politiei Comunitare a municipiului Pitesti.

{loadposition inside}

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3