Donaris 930 x 122

declarația unică

Precizări importante referitoare la declaraţia unică

Termenul de depunere a declarației unice se mută definitiv, din acest an, pe 25 mai. Termenul pentru acordarea asistenței în primării rămâne, cel puțin momentan, 15 martie.

Citiți și: Termen limită pentru depunerea Declarației unice

De vineri, PFA-urile pot cere la primărie, în localitățile fără Fisc, lămuriri despre completare și depunere. Anual, între 15 ianuarie și 15 martie, în localitățile care n-au nicio unitate a Fiscului, la primării se acordă asistență persoanelor fizice autorizate (PFA) – și nu numai – care trebuie să depună declarația unică.

Concret, dacă au probleme sau neclarități referitoare la declarația unică, PFA-urile pot cere ajutor de la autoritățile din primăriile localităților fără unitate fiscală proprie. Asistența fiscală pentru PFA-uri constă în:

Citiți și: MĂSURĂ PENTRU CONTRIBUABILI ÎN SEDIILE ANAF DIN ARGEȘ

-îndrumare și asistență la completarea declarației unice;
-îndrumare și asistență la înregistrarea în Spațiul Privat Virtual;
-îndrumare și asistență pentru transmiterea online a declarației unice.

Declarația unică se depune anul acesta atât pentru finalizarea situației pe 2020 (stabilirea veniturilor exacte și a taxelor aferente), cât și pentru estimarea veniturilor din 2021 și a taxelor aferente.

(Foto: descriptiv)

 

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441