NOR CURIER 930X122

declarația unică

Precizări importante referitoare la declaraţia unică

Termenul de depunere a declarației unice se mută definitiv, din acest an, pe 25 mai. Termenul pentru acordarea asistenței în primării rămâne, cel puțin momentan, 15 martie.

Citiți și: Anunț de ultimă oră privind declarația unică

De vineri, PFA-urile pot cere la primărie, în localitățile fără Fisc, lămuriri despre completare și depunere. Anual, între 15 ianuarie și 15 martie, în localitățile care n-au nicio unitate a Fiscului, la primării se acordă asistență persoanelor fizice autorizate (PFA) – și nu numai – care trebuie să depună declarația unică.

Concret, dacă au probleme sau neclarități referitoare la declarația unică, PFA-urile pot cere ajutor de la autoritățile din primăriile localităților fără unitate fiscală proprie. Asistența fiscală pentru PFA-uri constă în:

Citiți și: CONTRIBUABILII ARGEȘENI, CHEMAȚI LA FISC

-îndrumare și asistență la completarea declarației unice;
-îndrumare și asistență la înregistrarea în Spațiul Privat Virtual;
-îndrumare și asistență pentru transmiterea online a declarației unice.

Declarația unică se depune anul acesta atât pentru finalizarea situației pe 2020 (stabilirea veniturilor exacte și a taxelor aferente), cât și pentru estimarea veniturilor din 2021 și a taxelor aferente.

(Foto: descriptiv)

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90