930 x122 grota rece

casatorii

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ PITEȘTI, MĂSURI PE FONDUL STĂRII DE URGENȚĂ

Serviciul de Stare Civilă Pitești anunță următoarele măsuri (dispuse de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date București pentru perioada următoare și până la încetarea stării de urgență, în scopul prevenirii și limitării răspândirii COVID-19):

Citiți și: Semnale îngrijorătoare pentru Argeș!

ÎNREGISTRAREA ACTELOR DE DECES

-Certificatul medical constatator al decesului împreună cu actul de identitate al defunctului vor fi transmise de către medicul care a constatat decesul la Serviciul Stare Civilă la numărul de fax 0348/430.805 sau la e-mail stare.civila@e-ep.ro.

Citiți și: Argeș. Dezastrul demografic continuă

-Adeverința de înhumare va fi transmisă de către ofițerul de stare civilă prin fax sau e-mail către medicul care a constatat decesul.

-Certificatul de deces i se va elibera persoanei îndreptățite la încetarea stării de urgență. Documentul în baza căruia se face înhumarea/incinerarea persoanelor decedate este adeverința de înhumare. În perioada stării de urgență nu se eliberează certificate de deces.

Informațiile se găsesc pe site-ul instituției www.e-ep.ro.

DEPUNEREA DECLARAȚIEI DE CĂSĂTORIE ȘI OFICIEREA CĂSĂTORIEI

Declarațiile de căsătorie, nesemnate, se vor transmite exclusiv online pe adresa de e-mail stare.civila@e-ep.ro în perioada menționată, în e-mailul primit ca urmare a programării online a căsătoriei.

Documentele pot fi descărcate de AICI.

Declarația va fi însoțită de următoarele documente prevăzute de lege:

-actele de identitate ale viitorilor soți;

-certificatele de naștere ale viitorilor soți;

-certificatele medicale prenupțiale;

-dovada încetării sau desfacerii căsătoriei anterioare, dacă este cazul (certificat de deces/sentință de divorț definitivă, irevocabilă/certificat de divorț);

-actele de identitate ale martorilor.

Documentele în original vor fi prezentate cu ocazia oficierii căsătoriei, dată la care se va semna și declarația de căsătorie în fața ofițerului de stare civilă.

La oficierea căsătoriilor au acces în sala de oficiere numai viitorii soți și martorii.

Pentru remedierea eventualelor neconcordanțe care pot apărea, este recomandat ca în e-mail să fie menționate și numerele de telefon ale viitorilor soți.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90