EcoMoto 930×122

amenzi

ADMINISTRATORUL PIEȚEI CEAIR, SANCȚIONAT PENTRU ÎNGHESUIALA DIN WEEKEND

Peste 100 de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Serviciului Investigații Criminale, ai Poliției Municipiului Pitești și ai Serviciului Transporturi Argeș, cu sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale, au acționat în weekend în Pitești în zonele cu afluență mare de persoane (piețe, gări, autogări, complexe comerciale, parcuri).

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Obiectivul acțiunii a fost însușirea de către administratorii persoanelor juridice a măsurilor preventive, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea din partea cetățenilor a păstrării unei distanțe de siguranță pentru evitarea eventualei transmiteri a coronavirusului, dar și pentru verificarea părăsirii domiciliului doar pentru motive justificate și depistarea eventualelor persoane care încalcă măsurile de izolare la domiciliu.

Polițiștii piteşteni au verificat 37 de persoane juridice și 57 de autovehicule și au legitimat peste 300 de persoane.

Citiți și: Angajatori amendați de ITM cu peste 157.000 €: Viețile angajaților, în pericol

Ca urmare a neregulilor constatate, au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 105.000 de lei.

Din totalul sanctiunilor, 97 au fost pentru nerespectarea măsurii restricționării circulației persoanelor, impusă de Ordonanța Militară nr. 3/2020, valoarea acestora fiind de 92.000 de lei.

Au fost aplicate  7 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind retrase şi 3 certificate de înmatriculare, iar 4 pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială.

„În ziua de 11 aprilie 2020, în cadrul acţiunilor desfăşurate pe raza municipiului Pitești, polițiștii au sancţionat administratorii a două piețe pentru faptul că măsurile implementate nu erau suficiente astfel încât să se păstreze o distanţă de siguranță între producătorii agricoli, comercianţi şi cumpărători. S-a stabilit un termen de remediere a deficiențelor constatate, iar a doua zi acestea au fost reverificate, fără a fi constatate nereguli”, informează IPJ Argeș.

Este vorba de piața Ceair și o micropiață de cartier.

Biroul de presă al IPJ Argeș precizează pentru ePitești că in ambele cazuri sancțiunea a constat într-un avertisment.

(Foto: descriptiv. Sursa: banatulazi.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3