930×122 CAPRA 5

ardere

carne

„CAPTURĂ” URIAȘĂ: ALIMENTE DE PESTE 1.000.000 DE LEI, CONFISCATE ŞI DISTRUSE ÎN ARGEŞ

Pe întreg parcursul lunii octombrie inspectorii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au făcut peste 400 de controale la agenţi economici, ferme, medici veterinari şi gospodării individuale din Argeş.

Citiți și: Șmecheria de la raft! Cum sunt păcăliți cumpărătorii

Au fost date 26 de amenzi, în valoare totală de 73.400 de lei. Interesant este că una dintre amenzi a vizat sacrificarea animalelor fără asomare, aşa cum cere legea.

Pe de altă parte, în acelaşi interval de timp inspectorii DSVSA au confiscat şi distrus mărfuri alimentare în valoare de peste 1.000.000 de lei. Este vorba de produse păstrate în condiţii improprii, cu termenul de valabilitate expirat sau fără a avea documente de provenienţă: 46, 8 tone de carne şi preparate din carne, 5, 6 tone de peşte şi preparate din peşte, 414 litri de lapte, 8 tone de produse lactate şi 4.175 de ouă. Conform legii, produsele confiscate sunt distruse prin ardere. (Foto: Arhivă)

Citiți și: Doar aceste produse sunt românești!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90