SPALATORIE MURAY  930×122

amenda

Amendă uriașă pentru construirea unui brad de Crăciun din doze de vaccin

Reprezentanții centrului de vaccinare din incinta Palatului Copiilor din București au primit o amendă de nici mai mult, nici mai puțin de 90.000 de lei pentru construirea unui brad de Crăciun din doze de vaccin goale.

Citiți și: Amenda pentru graffitiuri va crește de până la 12 ori

Bradul, care fusese ridicat în 200 de ore, era confecționat din doze goale de vaccin Pfizer și Moderna. Mai mult decât atât, au fost confecționate și mai multe cutii de cadouri, dar și o căsuță cu tematică de sărbători.

Garda Națională de Mediu a aplicat o sancțiune contravențională, deoarece, conform legii, angajații centrului nu au respectat regimul de transport al deșeurilor medicale.

Citiți și: Argeș: Avertisment în loc de amendă pentru nepurtarea măștii de protecție

Șeful DSU, Raed Arafat, dar și șeful campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță au reacționat în cazul acestei amenzi de zeci de mii de lei dată de Garda de Mediu.

Raed Arafat consideră amenda „distructivă și exagerată” și îl sfătuiește pe cel care a primit-o să o conteste, iar colonelul Valeriu Gheorghiță a subliniat că riscul biologic de contaminare cu respectivele doze de vaccin era zero, relatează Agerpres.

De asemenea, șeful DSU a mai afirmat faptul că persoanele care au creat acest scandal „sunt exact cei care transmit în fiecare zi mesaje false împotriva vaccinării”.

Sură foto: Antena 3

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570×90 MAIA