New Profesional Consult 930 x 122

amenda

Amendă uriașă pentru un șofer care transporta ilegal pasageri

În ziua de 15 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 64 de ani, din Nucșoara, care efectua transport de persoane, în regim maxi-taxi, pe ruta Curtea de Argeș – Nucșoara, fără a deține atestat de transport persoane.

Citiți și: Șoferii sunt vizați de amenzi de până la 3.000 de lei

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform HG 69/2012.

Tot în aceiași zi, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 49 de ani, din comuna Călinești, care conducea o autoutilitară, pe raza municipiului Pitești, iar cu ocazia verificărilor s-a stabilit că în aparatul tahograf de tip digital era utilizată o altă cartelă decât cea emisă conducătorului auto.

Citiți și: Amendă de 50.000 de euro dacă nu renovezi casa

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9 de lei, conform O.G. 37 din 2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale
conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Totodată a fost dispusă măsura complementară de reținere a cartelei de conducător auto ce fusese utilizată în aparatul tahograf, care va fi înaintată către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier”, transmite IPJ Argeș.

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

Donaris 570×90