930×122 CAPRA 5

parcari

Amenzi în parcările de la supermarket!

Amenzi în parcările de la supermarket!

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Pentru că parcările marilor magazine se află pe o proprietate privată, mulți șoferi se află într-o dilemă.

Nu știu dacă sunt obligați să respecte regulile de circulație și indicatoarele rutiere sau acestea au doar caracter informativ.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Mall-urile, supermarket-urile și toate magazinele mari au parcări proprii.

Acestea sunt amenajate pe proprietatea respectivului magazin și administrate în regim privat.

De aceea, mulți șoferi consideră că, fiind un domeniu privat, regulile de circulație care se aplică pe drumurile publice nu sunt obligatorii și în acest caz.

Deși aceste parcări nu se află pe domeniul public, drumurile de acces sunt destinate circulației publice.

Amenzi în parcările de la supermarket!

Ceea ce înseamnă, conform legii, că șoferii trebuie să respecte întocmai regulile de circulație.

Indiferent că e vorba de viteza de deplasare, sensurile de mers sau parcare.

Iar Poliția poate aplica sancțiuni și în aceste parcări așa cum o face pe drumurile publice.

În general, majoritatea amenzilor sunt aplicate pentru parcarea neregulamentară.

Fie când un vehicul blochează drumul, fie când acesta e parcat neregulamentar pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități.

În cazul unui accident în care au fost implicate doar două vehicule, soldat doar cu pagube materiale, poate fi încheiată o constatare amiabilă.

Aceasta se poate face și în cazul în care acest incident s-a produs în parcarea unui magazin.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

12 comentarii

  • Dan spune:

    Să treacă și pe la Penny Trivale unde toată lumea parchează pe locurile cu handicap ca sunt la intrare în magazin și le e greu să meargă pe jos 10m. În România nu o sa scăpăm niciodată de oamenii needucați decât cu amenzi altfel nu avem nici o șansă.

  • Adrian Sârbu spune:

    În majoritatea parcărilor supermarketurilor sunt parcate autoturismele celor care locuiesc în zonă și care nu au nicio treabă cu cumpărăturile, obligându-i pe cumpărători să dea ture peste ture până când găsesc un loc liber. Angajații firmelor de pază dau neputincioși din umeri. În Brașov, la Lidl și Kaufland este o adevărată aventură găsirea unui loc de parcare.

  • Aurel Cojocaru spune:

    La supermarketuri în Timișoara școlile de șoferi folosesc aceste parcări ca poligoane de școală auto cu mașinile parcate acolo. Personal mi se pare un abuz cu limite crescute de accidente și nu cred ca este în regula.

  • Lucy spune:

    Toate parcările market san la fel în toată țara, educație!

  • Carol Simonis spune:

    Politia nu are atributii pe domeniul privat! Contestati amenda si castigati!

  • adrian manolescu spune:

    politia face un abuz de putere! este acelasi lucru si daca merg pe camp sau merg cu masina mea in curtea mea si nu am permis auto! panaramezii astia din politie am vazut ca i-au amendat pe unii care erau cu masina oprita dar stateau pe scaunul soferului si nu aveau permis de conducere. Circulatia autovehiculelor este pe drumurile publice si acolo trebuie sa fie respectata legea. nu spune nimic de parcari ,curti etc.

  • Marius spune:

    am cerut politiei din Bucuresti sa amendeze niște bombardieri care parcase pe locurile destinate pers cu dizabilități și au spus ca nu au autoritate în parcările private .
    concluzie ? legea este făcută pt cei corecți și cu bun simt .

  • Alex spune:

    In caz ca nu stiati, conform Codului Rutier drum public este „ORICE cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, DESCHISĂ CIRCULAȚIEI PUBLICE”. Asta inseamnă că parcările supermarketurilor, desi sunt pe domeniu privat sunt asimilate drumului public, intrucât sunt deschise circulației publice. Pentru ca o parcare de supermarket să nu fie drum public ar trebui să aibă accesul restricționat pentru public și semne specifice.

  • Motanul Galanton spune:

    Prin exceptie stimabile , orice cale de comunicatie terestra , mai putin proprirtatile private , fie amenajate sau nu. Ca la ce spui tu , nici la mine in curte nu as avea voie sa tin parcata masina , ca este pe spatiu verde.

  • Marius Marculescu spune:

    Dar daca cineva iti loveste masina in parcare ,politia poate interveni sau nu?

  • Costel spune:

    da,dar dak iti loveste cineva masina în.parcare nu despăgubește nicio firma de asigurări…asta de ce nu se implementează în sistemul asta de kkt în care sunt incluse toate tâmpeniile pe care le executa politia…aceasta politie care tremura în fata țiganilor,sau na ,romilor k asa e corect…

  • Elise Ion spune:

    Dragilor, interesati si de parcarile din marketuri. In ordonanta nr.43 /2002, drumurile se clasifica astfel:
    -din punctul de vedere al destinatiei sunt drumuri publice si drumuri private.Din punctul de vedere al circulatiei publice sunt drumuri deschise circulatiei si drumuri inchise circulatiei publice.ATENTIE!!! Drumurile deschise circulatiei publice sunt drumuri publice si drumuri private care permit circulatia autovehiculelor cat si pietonala nediscrimnatoriu. Ordonanta 195/2005 este aplicabila numai pe drumurile publice. A nu se confunda circulatia rutiera de pe drumurile publice cu circulatia rutiera de pe drumurile private deschise circulatiei publice in mod nediscriminatoriu.Politia rutiera nu are ce cauta pe drumurile private deschise circulatiei rutiere. Aceste drumuri private deschise circulatiei rutiere, deservesc numai privatului, in interesului acestuia in relationare comerciala si altorscopuri(intre privat si participanti- consumatori de servicii,constructori, etc.). Abuzuri se fac peste tot in parcari private, pe drumuri private. insa, dragi romani, in asemenea situatii faceti plangere imediat la politia de unde sunt acesti agenti de circulatie, faceti la paŕchet plangere pt. abuz in serviciu si daca sunt atat de ,,curajosi,, sa va intocmeasca proces verbal de contraventie, il contestati la judecatoria de pe raza de care apartine marketul. Nu semnati procesul verbal si sa fiti atenti unde trece pe procesul verbal locatia. De regula ei trec ca locatie nu adresa marchetului ci strada(drumul public) care trece pe langa market.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3