Donaris 930 x 122

amenzi

Amenzi mai mari pentru proprietarii de câini periculoși

Amenzi mai mari pentru proprietarii de câini periculoși

Amenzi mai mari pentru proprietarii de câini periculoși

Citiți și: Ziua în care nimeni nu a scăpat! Este uluitor ce s-a întâmplat

Un proiect de lege privind pedepsirea proprietarilor care își lasă câinii agresivi nesupravegheați se află pe masa parlamentarilor.

În proiectul de lege se precizează că amenzile vor fi majorate de la 500 la 1.000 de lei în cazul proprietarilor care nu iau măsuri pentru a preveni atacul dacă incidentul s-a soldat cu rănirea sau uciderea unui animal domestic.

Citiți și: Amenzi și puncte de penalizare pentru șoferii care fac asta!

De asemenea, proprietarii sau persoanele care au animalele în pază și nu au anunțat la poliție pierderea sau decesul câinilor periculoși în termen de 48 de ore de la constatare vor fi amendați tot cu 1.000 de lei.

Proiectul mai presupune ca cei care nu respectă anumite reguli să primească amenzi cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei.

Este vorba de următoarele interdicții:

– accesul cu câini de luptă și de atac în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, pe drumurile publice și pe căile de acces către acestea fără botniță și fără să fie ținuți în zgardă și lesă de către proprietar ori de către deținătorul temporar,

– staționare a câinilor de luptă și de atac în părțile comune ale imobilelor

– abandonare a câinilor periculoși sau agresivi.

Detalii, AICI 

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90