SMART KIDS 930X122

caini

Cele 12 rase de câini considerate periculoase în România

Cele 12 rase de câini considerate periculoase în România. Stăpânii trebuie să îi declare la Poliție

Citiți și: Teroare la marginea Piteștiului. Cauza halucinantă!

În contextul în care o femeie a fost ucisă de câini fără stăpân, este bine de știut care sunt rasele de câini declarate, prin lege, de luptă și agresive.

Conform legii, acești câini trebuie declarați la poliția locală de care aparține stăpânul.

Citiți și: Atenție! O nouă asigurare RCA obligatorie!

Conform legii, prin câini periculoşi se înţeleg câinii aparţinând următoarelor rase grupate în două categorii, după cum urmează:

a) categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor;

b) categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino, Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

Prin câini agresivi se înţelege:

a) orice câine care, fără să fie provocat, muşcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private;

b) orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop.

Neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a ataculuicanin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Introducerea în ţară sau comercializarea câinilor din rasele periculoase constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Sursă foto: cluj.ro

SMART KIDS 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Fox Terrier spune:

    Nu la poliția locală se declară, la asociația chinologică.

  • Cititor spune:

    Simpla teorie!! Atat! Nimic adevarat!! Cainele este asa cum il educi! Daca este vb de caini cu stapan! La fel cum legea zice ca daca tai urechi(cupare) sau coada la caini,este MUTILARE! Dar daca castrezi( tai testicule) este binefacere!! CRETINOIZI atat!! Problema e ca acesti tembeli pot face legi!

  • Cristina spune:

    Cea mai periculoasă rasa de pe pământ suntem noi oamenii câini cum ii educi așa sunt eu consider că unii bipezii număr trebui să aibă cânii sau orice animal dar despere acei bipezii care din sadism omoară sau chinuie animalul nu vorbim nu existe legi

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90