New Profesional Consult 930 x 122

caini

Noi reguli pentru proprietarii de câini!

Noi reguli pentru proprietarii de câini!

Citiți și: Schimbare pentru proprietarii de terenuri din România!

Proprietarii de câini din România trebuie să știe că se propun modificări în normele referitoare la câinii cu stăpân.

Ce urmează să fie implementate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Citiți și: Stai la bloc? Trebuie neapărat să știi acest lucru!

Aceste modificări vin în contextul unei actualizări necesare.

Având în vedere că normele actuale sunt deja în vigoare de zece ani.

Noi reguli pentru proprietarii de câini!

Potrivit proiectului de ordin pus în dezbatere publică de către ANSVSA, există mai multe aspecte importante care necesită atenția proprietarilor de câini.

Printre acestea se numără:

Termene de înregistrare și notificare:

Proprietarii de câini trebuie să fie conștienți că termenele pentru înregistrarea și notificarea evenimentelor legate de câinii lor se vor schimba.

De exemplu, în cazul achiziționării unui câine, aceștia vor trebui să-l înregistreze în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS) în termen de maximum cinci zile de la achiziționare.

Adrese multiple:

Dacă adresa din documentele de identitate ale proprietarului diferă de adresa unde este crescut și adăpostit câinele, ambele adrese trebuie înregistrate în RECS pentru câinii născuți pe teritoriul României.

Confidențialitatea datelor:

Noua variantă a reglementărilor va introduce obligativitatea garantării confidențialității tuturor datelor la care au acces utilizatorii RECS.

Aceștia vor avea doar drept de acces și de vizualizare a informațiilor existente în acest registru.

Termene de înregistrare pentru câinii din alte țări:

Pentru câinii proveniți din alte țări, se propune un termen de înregistrare de maximum 30 de zile de la intrarea animalului pe teritoriul României.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Gandalf spune:

    Țara arde și baba (pesedistopenelista) se piaptănă.

  • X spune:

    ANSVVA UL SA SI VADA DE TREBURILE LOR !SA LASE GRIJILE DE FATA DE GUVERNUL CIORDACU!
    SA SE OCUPE DE CAINII MAIDANEZI DE SANATATEA LOR, SI A CELORLALTE ANIMALE! SA SE TERMINE O DATA CU CURVASARIA POLITICA,,SI TRASEISMUL POLITIC!
    TOTI HOTII SI PUPA N CURISTI TIN DE FUNCTII SI SE MUTA DE LA UN PARTID LA ALTUL ! IN INTERESELE LOR PERSONALE SI INBOGATIRE PESTE NOAPTE!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90