Donaris 930 x 122

certificat de vaccinare

Angajații restaurantelor pot nevaccinați, clienții nu

În timpul unei conferințe de presă, care a avut loc miercuri seara, șeful DSU, Raed Arafat a afirmat faptul că nu este normal ca angajaţii restaurantelor să poată munci nevaccinaţi, în timp ce clienții nu pot intra în local dacă nu au certificat verde.

Citiți și: Decizie de ultimă oră cu privire la Jupiter City Piteşti

Acesta a explicat că cele două situații sunt legiferate diferit, iar soluția condiționării certificatului de muncă prin certificatul verde este o măsură ce poate fi adoptată numai prin lege în Parlament.

Răspunsul șefului DSU, atunci când acesta a fost întrebat dacă i se pare normal ca în restaurante cu angajaţi nevaccinaţi clienţilor să li se ceară certificatele verzi:

Citiți și: Cât timp este valabil certificatul COVID?

„Nu este normal, vă dau dreptate, numai că sunt două chestii care reglementează, una este problema pe care o reglementăm pe acces, pe problemă de sănătate publică, cealaltă este pe raportul de muncă.

Şi problema cu angajaţii are două soluţii, soluţia bunului-simţ, care înseamnă ca patronul restaurantului să se asigure că angajaţii lui cel puţin sunt testaţi şi a doua soluţie este soluţia prin lege care să impună aceste reguli, dar numai prin lege şi prin adoptare la Parlament, nu prin hotărâri de guvern sau alte modalităţi care implementează măsurile de sănătate publică generală. 

Deci, problema raportului de muncă nu putem să o afectăm decât dacă va veni o lege care să aprobe acest lucru”, a declarat Raed Arafat, în cadrul conferinței de presă.

Foto descriptiv: Digi24

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Satan spune:

    Toate deciziile luate acum sunt o magarie fara logica, oamenii nu se vaccineaza pentru ca raspund intentionat la noile legi si nedreptati, iar apoi covid nu este chiar atat de rau, mori mai usor pe drumurile publice. mueanu pentru statul roman.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3