EcoMoto 930×122

certificat de vaccinare

Certificatul de vaccinare trebuie descărcat din nou după doza 3?

În țara noastră, certificatul verde COVID a devenit un document obligatoriu pentru majoritatea activităţilor.

Citiți și: Decizie de ultimă oră cu privire la Jupiter City Piteşti

Astfel, autoritățile au venit cu noi precizări în ceea ce privește generarea acestuia.

În comentariile unei postări de pe pagina RO Vaccinare, mai multe persoane au cerut lămuriri privind generarea certificatului verde după administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid.

Citiți și: Argeş: Precizări importante privind accesul minorilor în marile magazine

Reprezentanții CNCAV au precizat faptul că, „pentru doza 3 se generează un certificat nou ce va fi valid imediat, iar la numărul de doze va apărea 3/3.”

De asemenea, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 informează că, pentru persoanele vaccinate, certificatul digital UE de călătorie se validează la o perioadă de 10 zile după efectuarea schemei complete de vaccinare.

În ceea ce privește generarea certificatului verde după administrarea primei doze de vaccin, CNCAV a transmis că documentul se poate efectua, însă nu va fi valid.

„Se poate genera și după prima doză, dar nu este valid. Trebuie să aveți schemă completă de vaccinare și să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia”, au răspuns reprezentanţii CNCAV unei întrebări puse în comentariile unei postări pe Facebook.

Persoanele care pot obține Certificatul Digital UE după vaccinare sunt:

– cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România;

– cele care au efectuat cel puțin o doză în România din schema completă;

– cele care au efectuat schema completă într-un stat terț (NON UE) și sunt cetățeni români sau membrii familiilor acestora.

Certificatul verde COVID poate fi descărcat de pe platforma https://certificat-covid.gov.ro/ și poate fi prezentat atât în format digital, pe telefon, cât și în varianta tipărită.

Foto descriptiv: Playtech.ro

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Titi Suru spune:

    Nu este adevarat!!! Bai fratilor, voi inainte sa scrieti ceva macar aveti idee sa verificati? Am sunat acum 1 ora aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/
    si mi s-a spus ca nu exista certificat pe care sa apara si doza 3!

  • Titi Suru spune:

    Revin cu o rezolvare (nu cum mi s-a comunicat din partea oficialilor), pe certificatul de vaccinare poate aparea si doza 3/3 daca este generat din nou electronic.

  • Augustin spune:

    Ba există. Dupa doza 3, facuta pe 10/11 in timpul de așteptare dupa vaccin, am primit pe mail un nou certificat de vaccinare unde era scris sub nume si tipul de vaccin, doza 3/3.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90