Donaris 930 x 122

certificat de vaccinare

Cât timp este valabil certificatul COVID?

Certificatul verde de vaccinare este valabil până în la finalul lunii iunie 2022, însă această decizie pare că nu este una definitivă.

Citiți și: Decizie de ultimă oră cu privire la Jupiter City Piteşti

În perioada următoare ar putea avea loc o ”redefinire” a acestui document, mai exact a termenului de valabilitate, iar acest lucru se va întâmpla în funcție de evoluția epidemiologică.

„La acest moment, certificatul digital funcționează în baza schemei primare de vaccinare – fie în două doze, fie o singură doză, în funcție de tipul de vaccin efectuat și care are valabilitate timp de un an – până la mijlocul verii anului viitor (iunie 2022, n.r). De la acel moment, lucrurile vor fi reevaluate în funcție de evoluția epidemiologică”, a declarat Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea.

Citiți și: Argeş: Precizări importante privind accesul minorilor în marile magazine

„Franţa a impus obligativitatea, pentru persoanele de peste 65 de ani, de a se efectua această doză booster, care să fie inclusă şi în certificatul digital. (…) Ceea ce mă face să cred că nu este exclus ca în perioada următoare să asistăm la o redefinire a certificatului digital. Cel puţin pentru anumite categorii – persoane vulnerabile sau persoane la risc mare de expunere, cum e personalul medical – să fie nevoie de includerea unei doze booster, doză de rapel la minimum şase luni”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă, citat de Adevărul.

În prezent, în România nu se discută despre obligativitatea dozei 3, astfel încât nu se știe cu certitudine dacă aceasta va fi inclusă în certificat.

Foto descriptiv: PRO TV

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90