Donaris 930 x 122

certificat de vaccinare

Oprite în trafic, au prezentat certificatul de vaccinare al altcuiva

În noaptea de 03 spre 04 decembrie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii Secției 2 Poliție Pitești, care acționau pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, au efectuat verificări în trafic, pe bld. Nicolae Bălcescu din municipiul Pitești.

Citiți și: Certificatul de vaccinare trebuie descărcat din nou după doza 3?

Cu această ocazie, pasagera unui autoturism a prezentat un certificat verde și a comunicat date de identitate, din verificări rezultând că dovada vaccinării nu îi aparține.

În continuare, a fost stabilită identitatea persoanei în cauză, ca fiind o femeie de 25 de ani, din Pitești, care nu a putut prezenta dovada vaccinării sau a unei situații prin care să fie exceptată de la restricțiile de deplasare, instituite conform prevederilor H.G. 1183 din 2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 09 noiembrie 2021.

Citiți și: Argeş: Precizări importante privind accesul minorilor în marile magazine

ACEIAȘI NEREGULĂ ȘI LA CURTEA DE ARGEȘ

De asemenea, și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat aceiași neregulă, atunci când efectuau verificări în trafic.

Astfel, în ziua de 02 spre 03 decembrie a.c., aproape de miezul nopții, agenții care acționau pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, au efectuat verificări în trafic, pe str. Negru Vodă, din municipiul Curtea de Argeș, ocazie cu care au depistat că pasagera unui autoturism a prezentat la control un certificat care nu îi aparținea.

În continuare, a fost stabilită identitatea persoanei în cauză, ca fiind o minoră de 17 de ani, din Bradu, care nu a putut prezenta dovada vaccinării sau a unei situații prin care să fie exceptată de la restricțiile de deplasare, instituite conform prevederilor H.G. 1183 din 2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 09 noiembrie 2021.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea, conform art. 327 din Codul Penal, în care verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441