Donaris 930 x 122

verificari in trafic

Argeş: Weekend cu amenzi „fără număr”. Şoferi lăsaţi fără permis

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Șoferiță de 32 de ani, prinsă băută la volan pe străzile din oraș!

Ca urmare a abaterilor constatate în zilele de vineri și sâmbătă, au fost aplicate 412 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 110.000 de lei. Totodată, în cele două zile au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 30 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

EXEMPLE

În ziua de 7 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Argeș au acționat pe raza de competență, pentru reducerea riscului rutier prin prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.
Ca urmare a abaterilor constatate în ziua de sâmbătă, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.880 de lei. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 4 permise de conducere și a fost retras un certificate de înmatriculare.

Citiți și: Bascov: Turci în Porsche Panamera, nereguli. Nu mai pot ieşi din ţară cu maşina

Dintre cele peste 80 de sancțiuni aplicate, 33 au fost ca urmare a depășirii vitezei legale de pe tronsonul de drum pe care a fost constatată fiecare abatere.

Acţiunile de verificare în trafic au continuat şi în dimineaţa zilei de azi, în Piteşti (detalii, AICI).

RECOMANDĂRI

„Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în orice deplasare, astfel încât să nu creeze întâmplări neașteptate pentru ceilalți participanți la trafic.

Pentru participanții la trafic pe două roti, un lucru foarte important este echipamentul de protecție, alături de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor.

Pietonilor le recomandăm să nu se expună pericolului prin traversări prin loc nepermis, se asigure că intenția de a traversa a fost observată și că șoferii pot opri în condiții de siguranță.

De asemenea, conducătorilor auto care pleacă la drum lung, specific perioadei de vacanță, faceți pauze periodice și păstrați o distanță mai mare în trafic față de autovehiculele care circulă în față.

Reamintim despre respectarea limitelor de viteză, dar și despre efectul nefast al consumului de alcool”, a transmis IPJ Argeş.

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90