NOR CURIER 930X122

cnair

Anunț de ultim moment pentru șoferi! Ce se întâmplă cu rovinietele!

Anunț de ultim moment pentru șoferi! Ce se întâmplă cu rovinietele!

Citiți și: Decizie majoră privind rovinieta: Interzis!

Emiterea de roviniete în punctele de distribuție nu va fi posibilă, în data de 11.03.2024.

Această situație va dura aproximativ trei ore, potrivit CNAIR.

Citiți și: Restricție de trafic, trei săptămâni, pe un drum foarte important

Începând cu ora 00.00, timp de aproximativ trei ore, prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale) emiterea de roviniete nu va fi posibilă.

De asemenea, din data de 11.03.2024 emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024.

CNAIR a făcut anunțul în urmă cu puțin timp.

Iată ce informează Compania de Drumuri:

,,Acest lucru este necesar pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei – SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.”

Totodată, informăm utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că din data de 11.03.2024 emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024.

Anunț de ultim moment pentru șoferi! Ce se întâmplă cu rovinietele!

Măsura e necesară ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației.

Pentru evitarea aplicării unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de drumuri naționale au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11.03.2024.

Foto: Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90