SMART KIDS 930X122

drumari

Anunț de ultimă oră privind Transfăgărășanul!

Anunț de ultimă oră privind Transfăgărășanul!

Citiți și: Transfăgărășanul, deschis tot anul? Astăzi s-a discutat

În ciuda faptului că în ultimele zile a nins pe Transfăgărășan, autoritățile fac eforturi pentru a putea ține drumul deschis cât mai mult timp.

“Zăpada se așterne, dar cu toate acestea nu este încă o problemă de siguranță a traficului. Acționăm cu trei utilaje de deszăpezire și răspânditoare de sare. Situația este sub control”, a transmis Tudor Duțu, directorul regional al DRDP Brașov.

Citiți și: Argeș: A venit iarna la munte! Frig și zăpadă

Autoritățile le recomandă șoferilor să își echipeze mașina pentru condiții de iarnă și să adapteze viteza la condițiile de trafic dacă vor să tranziteze Transfăgărășanul.

“Vom încerca să ținem acest sector de drum deschis cât mai mult timp posibil, și cât timp vremea ne va permite să se poată circula în siguranță pe acest sector”, a adăugat Tudor Duțu.

Recomandarea pentru participanții la trafic este să nu tranziteze acest drum după lăsarea întunericului, deoarece la această altitudine condițiile meteorologice se schimbă foarte des și rapid și există riscuri suplimentare față de parcurgerea traseului pe timp de zi.

De asemenea, să aibă autoturismul echipat de iarnă.

Reamintim participanților la trafic că circulația între Piscu Negru si Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800) este interzisă pentru toate categoriile de autovehicule în intervalul orar 21.00 – 07.00.

Foto: DRDP Brașov

555 X 222 CAPRA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90