Donaris 930 x 122

conducere

Apare un nou permis de conducere!

Apare un nou permis de conducere!

Citiți și: Reguli noi privind permisele de conducere!

Europarlamentarul francez Karima Delli vrea să introducă un nou permis de conducere pentru SUV-uri, aceste autoturisme fiind o ţintă a militanţilor pentru climă din cauza poluării şi a celor care militează pentru siguranţă rutieră din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru pietoni şi biciclişti.

Vehiculele „nu numai că ocupă mai mult spaţiu şi sunt mai puţin eficiente din punct de vedere energetic… în ceea ce priveşte siguranţa rutieră, ele sunt mai susceptibile de a fi supuse unor coliziuni decât autoturismele uşoare, cu consecinţe mult mai grave”, a scris eurodeputatul Verzilor, care conduce lucrările Parlamentului pentru o reformă a normelor UE privind permisele de conducere.

Citiți și: Sancțiuni drastice! Atenție, se suspendă permisul!

Permisul categoria B necesar în prezent pentru a conduce autoturisme şi camionete „nu este complet adecvat pentru cele mai grele autoturisme”, a argumentat ea.

În schimb, ea doreşte un nou permis Categoria B+, care să se aplice maşinilor şi camionetelor care cântăresc mai mult de 1,8 tone.

Şoferii ar trebui să îl poată obţine doar după o perioadă de probă de doi ani pentru un permis B normal şi doar de la vârsta de 21 de ani, a propus ea.

Acest lucru i-ar forţa pe şoferii unor SUV-uri populare, precum Audi Q7, Volvo XC90 şi BMW X5, să obţină permise actualizate.

Europarlamentarul a adăugat că ar putea exista scutiri pentru scopuri profesionale sau speciale, cum ar fi vehiculele de urgenţă.

Propunerile sale includ, de asemenea, un sistem de permise de conducere pe bază de puncte la nivelul UE, care ar ţine evidenţa infracţiunilor rutiere şi ar revoca sau suspenda permisele de la un anumit prag.

Detalii, AICI

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90